10e editie Scheldeblues Vlissingen

Gevarieerd programma op 10-jarig bestaan Scheldeblues!

Op zaterdag 26 januari 2019 vindt de 10e editie van Scheldeblues plaats in Het Arsenaaltheater in Vlissingen. Wederom is weer een gevarieerd internationaal programma en kunnen bezoekers genieten van vijf topacts.

schelde blues 2019 vlissingen

The Blue Clay
Traditiegetrouw zal de avond worden geopend door de Zeeuwse blues- en americana band The Blue Clay. Naast eigen werk van de inmiddels drie verschenen cd’s speelt de band swingende akoestische blues- en folknummers met invloeden uit rock’n’roll, bluegrass en tex-mex muziek. De band speelde in vele kroegen, op bluesroutes en festivals in Nederland, België en Duitsland.

Danny Bryant
Vervolgens is het aan de 38 jarige Brit uit Hertfordshire, die al op zijn 15de op handen werd gedragen als een jonge legende. Zijn populariteit beperkte zich niet alleen tot de U.K., want ook op het vasteland heeft hij zijn naam en kwaliteiten getoond in talloze toers. Danny Bryant deed de blueswereld verrassen met zijn eerste platen “Watching You” en “Shadows Passed”. Op zijn vierde album “Days Like This” speelt hij een prachtig duet met de befaamde bluesman Walter Trout. In 2018 verscheen het 10e en meest recente album “Revelation”. Het is tevens zijn meest persoonlijke en emotionele album geworden, hij maakte op het persoonlijke vlak nogal wat mee, en deelde dat op deze plaat. Maar het is zeker geen neerslachtig album geworden. Danny Bryant was al twee maal eerder te zien op Scheldeblues, maar in de tussentijd is er veel ten goede verandert met deze bluesartiest. Uiteraard is zijn status gegroeid en een nog professionelere muzikant geworden. Zoals bekend is Walter Trout al vanaf zijn prilste carrière zijn mentor geweest, en deed op enkele albums van Danny mee. In 2014 deed hij een tour van vijf weken in de Verenigde Staten met de band van Walter Trout die toen herstellende was van een levertransplantage. De blues van Danny Bryant wordt door velen met open armen ontvangen, hij deelde het podium onder meer met Jeff Beck, Joe Cocker, Carlos Santana, Pattie Smith, Buddy Guy, Kenny Wayne Shepherd, Walter Trout, en Joe Bonnamassa. Met zijn prachtige stem en veelzijdig gitaarspel, dat zowel ruimte geeft aan snelle riffs als aan lange melodieuze solo’s weet hij het publiek te boeien. Kippenvel, op je ziel trekkende bluesballads en dampende bluesrock zullen elkaar op tijd aflossen!

The Juke Joints
Afsluiter van de avond is de befaamde Zeeuwse bluesband The Juke Joints. Na ruim 35 jaar onafgebroken de podia plat te spelen is algemeen bekend dat deze band een feestje kan bouwen! The Juke Joints ofwel The Masters Of Rock Rollin´Blues wonnen in 2012 en in 2016 de Dutch Blues Foundation Award for “Best Dutch Blues Band”. In 2018 vieren de Zeeuwse bluesrockers het 35 jarig jublieum, dit werd luister bijgezet met het verschijnen van de nieuwe cd/dvd “35 Years of Rock Rollin’ Blues”. Inmiddels bracht de band maar liefst 16 cd’s en 2 dvd’s uit! The Juke Joints speelden op festival- en club podia in zowat heel Europa en trad diverse keren op in de VS. Ze speelden op een groot aantal festivals als North Sea Jazz, Moulin Blues, R&B Night Oosterpoort, BRBF Peer, Ribs & Blues Raalte, Bospop Weert, Bluesrock Tegelen, Trandal Blues Festival en Hell Blues Festival in Noorwegen. Scheldeblues is inmiddels toe aan de 10e editie, reden voor een feestje dus, dit doen we met de beste party band all over the land, The Juke Joints aangevuld met special guests! .

Tijdens de pauzes in de zaal kan met in het cafégedeelte genieten van het Belgische Ed De Smul Duo en de Vlissingse band Busted Feet.

Ed De Smul Duo
De meesten kennen Ed De Smul als harmonicaspeler en frontman van de bluesband Ed And The Gators (winnaar Belgian Blues Challenge 2017). Tevens speelt Ed ook regelmatig solo en met duo. In september 2017 presenteerde Ed zijn inmiddels goed ontvangen solo album “Hard Working Man”. Hierop graaft Ed dieper in zijn verleden en gaat hij terug naar het punt waar het allemaal begon. Dit resulteerde in een album vol folk, country, americana en blues. In Ed De Smul Duo wordt Ed bijgestaan door bassist Stefan Boret. Ed De Smul Duo tourde naast Europa ook in de VS.

Busted Feet
Vernoemd naar een nummer van Arthur Lee, is de band Busted Feet opgericht te Vlissingen in 2012. Net zoals het origineel van Arthur Lee is Busted Feet altijd puur, intens, lekker smerig, maar toch swingend als een malle. Busted Feet weet de beste Sixties Beat, Rock, Soul & Blues aan elkaar te smeden tot één stomend geheel vol regelrechte klassiekers en onverwachte knallers. Vier jonge maar doorgewinterde muzikanten (die hun sporen al ruimschoots in andere bands verdiend hebben), altijd op zoek naar nieuwe, oude, obscure, vette songs. Busted Feet heeft een repertoire opgebouwd dat zowel verrast als herkenning biedt. Hun voorliefde voor psychedelische rock, beatmuziek en bluesklasiekers uit de jaren 60 en 70 steken ze niet onder stoelen of banken. Nummers van o.a. Dr. Feelgood, ZZ Top, The Animals, CSNY, Cream en The Black Crowes.

Kaartverkoop
Deuren en aanvang 19.00 uur, tickets zijn in de voorverkoop 15 euro, aan de kassa 20,00 euro. Op de website www.scheldeblues.nl staan de voorverkoopadressen vermeldt. Online kan men tickets aanschaffen via www.pedaal.nl en www.arsenaaltheater.nl.

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Concert, Tour & Festival Nieuws
Sort by