Sass Jordan – “From Dusk till Dawn”
Label: Songs Of The South Records
Formaat: CD
Datum release: September 2009

sass-jordan-from-dusk-til-dawn

Al geruime tijd zit de nieuwe CD van Sass in mijn speler en iedere keer vraag ik mezelf af wat ik nou toch met dit “product” aanmoet.
Het in 2006 uitgebrachte album “Get what you give” bracht na een lange stilte en verkeerd geproduceerde CD’s de krachtig rockende dame uit Canada met de ferme strot weer tot leven met fraaie nieuwe songs op het slanke lijf gesneden met zelfs een hele krachtige uitvoering van de Creedence-song; “Have you ever seen the Rain” een prima productie met een fantastische band met een hoop vette slide gitaren een schijf die je rustig “in the blind” kan kopen.
Hoopvol keek ik dan ook uit naar de opvolger van 2009 , zeker na ook nog eens een keer het geweldige live-concert in W2 in Den Bosch te hebben bijgewoond.
Check onderstaand You Tube clip van “You don’t have to remind me” gemaakt door de video-crew van W2 dan kan je een beetje volgen wat ik bedoel.

Op “Dusk” neemt Sass ons mee op een verbazingwekkende reis door een wereld van verschillende muzikale stijlen; Rock, Soul met blazers (hoe verzin je het voor een rockmevrouw) , Country, Blues en zelfs Folk in een cover van de Tom Wait’s song “Ol “55.
De andere titels heten: What i need, Fell in love again, Awake, Why did you, Lonely, Love N affection, Matter of Time, Stronger en Home Again
Het geheel is geproduceerd door echtgenoot Derek Sharp, een Canadese gitarist die zich nu ook bezighoudt met het in stand houden van de aloude groep Guess Who (o.a. de hit American Woman en of deze man er nu verantwoordelijk voor is of het gelukkige gezinsleven dat Sass tegenwoordig heeft, een enkele keer hoor je nog wel die geweldig schurende stem die Sass zo speciaal maakt maar voor de rest hoor je een “normaal” zingende mevrouw Jordan ver weggemixed in zoetsappige koortjes in songs met hoog open haard of kampvuur niveau dat ik echt het idee kreeg dat ik naar een CD van The Carpenters zat te luisteren.
Ik heb mijn exemplaar dan ook aan mijn oudtante gegeven……………..
(Tom Moerenhout)

Website Sass Jordan : www.sassjordan.com


Ook op Blues Magazine ...