Blues zanger, songwriter en gitarist Sam “De Bluzman” Taylor overleed op maandag 5 januari 2009 in zijn huis in Islandia, NY door hartaandoeningen. Taylor was 74 jaar oud.

Taylor, geboren in Mobile, Alabama in 1934, is een veteraan muzikant met bijna vijf decennia ervaring.
Taylor was een getalenteerd gitarist met een breed scala en werd vooral veel gevraagd tijdens de jaren 1960. Hij was o.a. lid van Joey Dee & the Starliters en speelde mee op de hit ‘Peppermint Twist” van deze band, maar hij was ook een bandleider die werkte met legendes als Otis Redding, The Isley Brothers, en Sam and Dave, onder anderen.

Naast gistarist en zanger was Taylor ook songwriter, met meer dan honderd liedjes op zijn krediet en een erg goed vermogen om te werken in rock, soul, blues en R & B genres. Veel van Taylor’s songs werden hits, songs van Elvis Presley, Freddie King, Jimmy Witherspoon, Maxine Brown, Joe Tex, Son Seals, de Beach Boys, en vele anderen. Taylor werkte ook als producer en hij had ook een aantal film-en tv-optredens als acteur.

Blues muziek werd Taylor’s passie, en hoewel hij gitarist was geweest sinds de late jaren 1950 is pas zijn eerste blues album – “Bluzman” – in 1995 uitgebracht. Sinds die tijd heeft Taylor een tiental goed ontvangen albums opgenomen. Zijn meest recente is “Portrait: De Funky Side of Sam”, in 2006 uitgebracht op zijn eigen onafhankelijke Bluzman label. Taylor werd in 1995 geintroduceerd in de Blues Hall of Fame.

Sam “De Bluzman” Taylor’s bijdragen aan de blues, soul en rock muziek zijn onmeetbaar en zijn songs zullen blijven worden opgenomen voor de komende jaren.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.