Saint Jude
Support: Navarone
W2, Den Bosch
15 mei 2010

Tekst & Foto’s : Gerrit Harmsen

Onvervalste seventies sound bij Saint Jude in de W2

De W2 in Den Bosch is een podium waar men het lef heeft ook de onbekende artiesten op het programma te zetten. Het kleine en uiterst sfeervolle poppodium is hiervoor een plaats bij uitstek. Deze zaterdag staan Saint Jude

[hoofdact] en Navarone [support] op het menu.

Navarone
Een Nederlandse band die al in 3fm-live was te horen en ook op het Eurosonic affiche stond.
De jonge gasten laten een aanstekelijk enthousiasme op de aanwezigen los en brengen een sound waarin 70-ties rock, grunge en pop in is terug te horen. Navarone rockt er behoorlijk op los en laten zien dat ze niet zomaar zijn opgepikt door 3fm. Met af en toe een rustpunt in de setlist wordt er gezorgd voor een prima afwisseling. Podia zoals The Rambler in Eindhoven en Ekko in Utrecht zouden voor deze positief verassende pop/rock band eens ruimte moeten maken in de programmering.

Navarone

Navarone

Saint Jude
Ruim een jaar geleden vroeg men zich af of Saint Jude de nieuwe sensatie van dat jaar zou worden. Het is namelijk zo maar mogelijk Ron Wood of Jimmy Page bij één van hun optredens te treffen. Zij zijn fans van het eerste uur. Een sensatie is Saint Jude een jaar later nog niet geworden. Maar wat niet is, kan nog komen. Janis Joplin, Sass Jordan, om er eens 2 te noemen, kunnen de fakkel zonder problemen aan de zangeres overdragen. Andere rock dames zoals Dana Fuchs en Beth Hart lijken er een grote concurrent bij te krijgen. De kleine frontvrouw Lynne Jackaman weet van wanten en heeft een heerlijke stem. Samen met de charismatische gitarist Adam Greene lijken ze de absolute leiding in Saint Jude te hebben.
De mix van 70-ties rock en southern rock is dusdanig pakkend dat de zaal zienderogen van afwachtend naar swingend overspringt waarbij een aantal jongeren zelfs aan het headbangen slaat. Zelf vraag ik me enigszins af, is dit echt dezelfde band als vorig jaar op Bospop?
Het contrast is mijn inziens erg groot, nu staat er een band die veel indruk achterlaat.
Misschien was het grote bospop podium nog wel een stap te snel. In Den Bosch blijft Saint Jude ruimschoots overeind en kan de conclusie slechts zijn dat Saint Jude tot nu in Nederland niet de waardering krijgen die ze verdienen! Ze spelen nog 3x. Echt ga ze zien….!!!

Saint Jude

Saint Jude

Saint Jude

Meer foto’s >> (18 foto’s)

Bandleden:
Lynne Jackaman: Zang
Adam Greene: Gitaar
Colin Palmer: Bass
Joe Glossop: Keyboards
Lee Cook: Drums

Saint Jude “in concert”:
21 mei 2010 – De Kelder, Amersfoort
22 mei 2010 – Manifesto, Hoorn
23 mei 2010 – De Bosuil, Weert (+ Philip Sayce)

Internet: www.myspace.com/saintjudemusic


Ook op Blues Magazine ...