‘​Als het vuur gedoofd is, dan komen de wolven.’
In een tijd waarin menig Nederlandse rockband er de brui aan lijkt te geven, is het een buitengewoon geruststellende gedachte dat de nieuwe horde alweer klaar staat. Meet RUV: de hongerige roedel wolven uit het oosten. Noem het Hardrock, Grungerock en/of Bluesrock: RUV is niet schuw zich te bedienen van meerdere genres en laat zich zeker niet in een kooi stoppen.

De chemie tussen Ruud Gielen (drums), Jeroen Nielen (zang/bas) en Jim Zwinselman (gitaar) is er een van verpletterende orde. Klaar voor de jacht bijten ze zich vast in het podium, om na een vurige show het publiek als opgejaagd wild achter te laten. Een ding mag zeker zijn: RUV staat voor een stevige oostelijke wind in het stormachtige rocklandschap.
De RUV-roedel kent een sterke territoriumdrift en heeft de neus op het hele continent gericht. Na hun debuut op het Ribs & Blues festival speelde RUV voorprogramma’s voor onder andere Tyler Bryant & the Shakedown, Vandenberg’s Moonkings, Ten Years After en The Goo Goo Dolls. Na een uitverkochte release van het minialbum ‘R’ maakte RUV zich op voor onder andere Bevrijdingsfestival Overijssel, Zwarte Cross en hebben ze menig poppodium in Nederland en Duitsland verslonden.

Na het festivalseizoen van 2018 begon het trio te schrijven aan de opvolger van ‘R’, en doken ze samen met producer Sebastiaan van Bijlevelt de Galloway Studio in voor ‘U’. Met het nieuwe album zijn ze klaar om in 2019 de podia te bestormen. Niet omdat ze vinden dat ze daar horen, maar omdat het in nou eenmaal in hun natuur ligt besloten.

RUV – U
Format: Vinyl
Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 15 februari 2019


Release tour:
21.02 – Metropool, Enschede
28.02 – Melkweg, Amsterdam
07.03 – Luxor Live, Arnhem
15.03 – Blue Collar, Eindhoven

Website: RUV

Lees ook :