Royal Southern Brotherhood

Nog voordat je de muziek van deze mannen hoort zal je aandacht zijn getrokken. Een samensmelting van gevestigde namen uit de zuidelijk Amerikaanse rootskringen zoals we hier hebben springt de muziekliefhebber direct in het oog. Op 4 november zal deze groep optreden in Paradiso, Amsterdam.

Deze band staat bol van het talent: De legendarische Cyril Neville (Neville Brothers), geldt als één van New Orleans’ voornaamste soulzangers en percussionisten. Devon Allman, zoon van Allman Brothers Band oprichter Gregg Allman. Als virtuoos op de zes snaren zet hij de Allman traditie voort. Mike Zito, veelvuldig genomineerd voor diverse awards om zijn melodieuse gitaarspel. Eén van de meest belovende bluesgitaristen van de jongere generatie. Aangevuld met Charlie Wooten op bas en Yonrico Scott (Derek Trucks Band) op drums staat deze vijfkoppige Southern Blues and Soul Band als een huis. Gedreven door fantastische zangers en twee virtuose gitaren kunnen de hooggespannen verwachtingen enkel nog worden waargemaakt.
In de maand mei van dit jaar verscheen het debuutalbum van de band, getiteld “Royal Southern Brotherhood”, een album dat pareltjes bevat welke erop wachten om live on stage tot leven gebracht te worden.

Mis het debuut van deze zeer getalenteerde band niet. 4 nov 2012, Paradiso Amsterdam. Voorverkoop start op 26 mei via Ticketservice.nl en Paradiso.nl

BRON: Rock ’n Roots Concerts