Ook Keb’ Mo en Ryan Bingham naar Roots in the Park

Festival Roots in the Park dat op 2 juli weer plaatsvindt in het Utrechtse Julianapark bevestigt vandaag de komst van blueslegende Keb’ Mo en Americana-ster Ryan Bingham met zijn band. Eerder zijn Blackberry Smoke en My Darling Clementine bevestigd. Binnenkort worden nog meer namen bekendgemaakt. De kaartverkoop is reeds gestart via Ticketmaster en de bekende verkooppunten.

Roots in the Park wordt georganiseerd door Rock ’n Roots Concerts in samenwerking met TivoliVredenburg. Het ééndaagse festival kenmerkt zich door de sfeervolle opzet in het groene Julianapark, mooie eetgelegenheden en een breed internationaal programma met soul, blues, americana en aanverwante roots-stijlen. Het is dit jaar de derde editie, eerdere jaren speelden onder andere Beth Hart en John Hiatt op Roots in the Park.

Extra informatie betreft nieuw bevestigde namen:

Keb Mo

KEB’ MO

– Bluessster Keb’ Mo doet waat hij goed in is en laat zich niet leiden door trends. Met zijn ongepolijste stem, soulvolle zang, bedrieglijk eenvoudig gitaarwerk en pakkende songs mixt deze Amerikaan traditionele delta-blues, jazz, rhythm ‘n blues, americana en soul. En dat doet Keb’ netjes: het bracht hem onder meer een aantal Grammy Awards en een plekje aan de wereldtop.

Ryan Bingham

RYAN BINGHAM

– Countryrock, stoffige verlaten plattelandswegen en doorleefde ballades. Ryan Bingham brengt met zijn rauwe, hese stem americana op een manier die direct doordringt tot de ziel, waar hij schuurt, wringt en schaaft. Met zijn briljante bandleden brengt de Texaanse troubadour Ryan Bingham country-rock en melancholieke americana waarin een diepte en ervaring doorklinkt die niet helemaal past bij de nog jonge leeftijd van de zanger. Soms doet Bingham denken aan Bruce Springsteen, Townes van Zandt en een klein beetje Tom Waits.

In het kort:

ROOTS IN THE PARK
Zaterdag 2 juli 2016
Julianapark – Utrecht

Ticket € 39,-
Meer info: www.rootsinthepark.nl