Robin Borneman released nieuwe single “Really Here” en kondigt nieuw album aan voor 20 september

De nieuwe single “Really Here” van Robin Borneman is uit.
Beluister de track hier:

Tevens kondigt Robin zijn nieuwe album FLORA aan voor release op 20 september via Kroese Records.

Robin Borneman is terug! Met een album vol prachtige songs, recht uit zijn hart. ‘Really Here’ is de eerste release, en een heerlijk catchy voorproefje met Robin’s herkenbare folk sound. Het belooft Robin’s meest persoonlijke, ontwapenende album te worden.

“I’ve been everywhere, oh I’ve been everywhere..
But I was never really there.”

Robin Borneman released nieuwe single “Really Here” (hoesfoto)

Het gitaarwerk op Really Here is van niemand minder dan Bryan Sutton. Sutton is al jaren één van de absolute oppergoden in de Amerikaans country & bluegrass. Sutton heeft niet alleen samengewerkt met countrygrootheden als Alison Krauss, Ricky Skagss, Dixie Chicks en Dolly Parton, maar ook met Taylor Swift en recentelijk nog met Post Malone. Bryan was zo onder de indruk van Robin toen ze elkaar in Nashville ontmoetten, dat hij spontaan zijn medewerking toezegde aan de track!

In 2021 leert ook het grotere publiek in Nederland Robin kennen in het TV programma “We Want More” wat hij wint met een ongekende score van alleen maar 10-en van de jury. Maar hij pakt ook de publieksprijs. Hier zien we ook zijn enorme sterke en overtuigende live-kracht. Robin is een artiest die in zijn eentje een zaal als de Ziggodome stil kan krijgen en zou met zijn talent en ervaring zo naar het Songfestival kunnen gaan voor Nederland.

Naast zijn eigen werk hier in Nederland tourt Robin ook al tien jaar langs de grotere concertzalen van de Verenigde Staten met het symfonische rock-orkest ‘Trans-Siberian Orchestra‘ die hem in 2013 via een video op Youtube ontdekten.

Robin staat bekend om zijn sterke live-reputatie. Hij kan liedjes zowel super klein en intiem als groots en magisch laten klinken, maar het meest onderscheidende is toch wel dat hij met zijn stem bij zijn publiek binnenkomt en hen weet te raken zoals maar weinigen dat kunnen.

www.robinborneman.com


Ook op Blues Magazine ...