Robert Cray Tour

Robert Cray

Robert Cray geldt al decennia als één van de grootste gitaristen van zijn generatie. Met 5 Grammy Awards op zak, enkele bekende wereldhits en meer dan 12 miljoen verkochte albums en duizenden uitverkochte concerten over de gehele wereld is de zanger/gitarist niet meer weg te denken uit de internationale muziekwereld.

In zijn 40-jarige carriëre heeft Cray geschreven en opgetreden met vele internationale collega’s, van Eric Clapton tot Stevie Ray Vaughan en van Bonnie Raitt tot John Lee Hooker, om er maar een paar te noemen. Als grote voorbeelden noemt hij Jimi Hendrix en BB king, maar ook zangers als Bobby ‘Blue’ Bland en gitarist Albert Collins.

Cray’s zestiende studio-album Nothin But Love is Cray’s eerste samenwerking met Provogue Records en beroemd producer Kevin Shirley (Aerosmith, The Black Crowes, Joe Bonamassa). Nothin But Love bevat materiaal van alle vier de bandleden van de Robert Cray Band: Robert Cray (guitar, vocals), Jim Pugh (keyboards), Richard Cousins (bass) en Tony Braunagel (drums). Het tien nummers tellende album doet blues, soul, rock en jazz samensmelten tot een krachtig geheel.

Robert Cray deed ons land de afgelopen jaren diverse keren aan en wist de zalen steeds sneller uit te verkopen.

Robert Cray @ Blues Peer 2013

Robert Cray shows

[tribe_events_list tags=”Robert Cray” limit=”10″]

Artiest website: www.robertcray.com