Robert Cray – “This Time”
Label: Vanguard Records
Formaat: CD
Datum release: augustus 2009

Robert Cray This Time

Als je wel eens één van de populaire radiozenders in Nederland aan hebt staan kom je geheid de song “Strong Persuader” van Robert Cray tegen; “It’s because of me, It’s because of me”, bij wie zit dat niet in z’n hoofd en bij wie staan de eerste drie Cd’s van de man; zoals met voornoemde titel uit 1986, Bad Influence (1982) en False Accusations (1985) niet in de platenkast.

Er werden daarna nog 10 Cd’s van Robert uitgebracht waarvan “Don’t be afraid of the Dark” nog wel opviel en in 2006 werd het stil, want iedereen had wel opgemerkt dat er weinig nieuws onder de zon te bemerken viel en dat men het nu wel een beetje gehoord had.

Kortgeleden werd de wereld verrast door het uitbrengen van de CD “This Time”, opgenomen in de Santa Barbara Sound Design Studio geproduceerd door Cray zelf met in de line-up zijn oude vriend en voormalig bandlid, de bassist Richard Cousins, met veteraan blues drummer Tony Braunagel en toetsenist Jim Pugh.

De met Blues, Soul, Rhythm & Blues en met gospel doordrenkte songs op This Time zijn weer van een ouderwetse hechtheid en onvervalste songsmederij zoals Robert Cray dat alleen kan.
Zijn virtuoze herkenbare, duw- en trek solo’s zijn nog altijd aanwezig en dan die stem, je kunt horen dat de man die inmiddels 56 jaar heeft gebruikt maar naar mijn idee wordt het door “dat randje” er alleen maar beter op.

We worden meegevoerd door Robert’s wereld van romantische Ballads, via wat Caribisch aandoende klanken tot swingende Shuffles en wat klinkt dit weer lekker vertrouwd………

Helaas staan op de nog geen 45 minuten durende schrijf maar 9 songs en dat is toch wel heel erg mager voor iemand die 3 jaar “vakantie” genomen heeft, want hetgeen dat geboden wordt smaakt naar meer; puntige solo’s, geweldige zang die bij tijd en wijle aan Sam Cooke doen denken, gedreven bas en drums en een heerlijke gorgelende Hammond
(Tom Moerenhout)

Tracks:
1. Chicken In The Kitchen
2. I Can not Fail
3. Love 2009
4. That’s What Keeps Me Rockin ‘
5. This Time
6. To Be True
7. Goodbye Forever
8. Trouble And Pain
9. Truce

Website Robert Cray : www.robertcray.com | www.myspace.com/robertcray


Ook op Blues Magazine ...