Robert Cray

Blueslegende en vijfvoudig Grammy-award winnaar terug met nieuw album

Meesterlijk op gitaar en gezegend met een zalvende, soulvolle stem: Robert Cray is al decennialang een van de meest gewaardeerde blues- en soulartiesten. Vijf Grammy’s prijken er op zijn schoorsteenmantel en een bijna onuitputtelijk grote schare aan blueshelden heeft met hem samengewerkt. Op 24 juni speelt Cray met zijn band in Paard van Troje, Den Haag.

Van nul naar Blues Hall Of Fame
Toen hij op twintigjarige leeftijd zijn helden Albert Collins, Freddie King en Muddy Waters live zag performen, wist hij dat dit ook zijn toekomst zou worden. Zo’n 35 jaar later werd hij opgenomen in de Blues Hall of Fame en daarmee neergezet als een van de grootste artiesten in het genre aller tijden. Hij speelde samen met onder andere Eric Clapton, Buddy Guy, Jimmie Vaughan en zelfs Stevie Ray Vaughan, bij diens laatste optreden voor zijn overlijden.

Groovende Memphis soul
Robert Cray Band kwam vorig jaar met het nieuwste album In My Soul. Niemand minder dan Steve Jordan was de man die het album produceerde. Groovende Memphis soul wordt hierop afgewisseld met slim gekozen covers van o.a. Otis Redding en Lou Rawles. Cray bevestigd met deze plaat tijdloos te zijn en die plek in de Blues Hall of Fame vierkant te verdienen.

“De borrelende smeltkroes van elektrische blues en ouderwetse soul is Robert Cray op het lijf geschreven en zou voor een terechte herwaardering van zijn werk kunnen zorgen.” – Nu.nl over In My Soul

Let op: er zijn nu speciale early birdtickets verkrijgbaar voor Robert Cray. €5 korting t/m donderdag 26 maart of zolang de voorraad strekt!

ROBERT CRAY
Woensdag 24 juni 2015

Deur open: 19:30
Aanvang: 20:00
Entree: €30 / Early Bird prijs: €25 (excl. servicekosten)

Locatie: Paard van Troje | Prinsegracht 12, Den Haag

Link naar tickets: http://www.paard.nl/event/4116/ROBERT-CRAY-BAND


Ook op Blues Magazine ...