RJ Mischo & his Red Hot Blues Band
Cafe Wilhelmina, Eindhoven
zondag 15 november 2009

RJ Mischo and his Red Hot Blues Band

RJs Back in Town

Tekst & Foto’s : Leo Gabriëls

Het was inmiddels weer een poosje geleden dat ik Robert J. Mischo aan het werk had gezien. Een beetje grijs geworden maar dat ben ik ook! Als je een liefhebber bent van mondharmonica moet je deze man aan het werk zien en horen! Met aan zijn zijde Andreas Bock op drums en Jan Mohr die een paar prachtige gitaarsolo’s liet horen , en het publiek van cafe Wilhelmina een beetje op hol deed slaan! Maar ook het harp spel van RJ ging door merg en been. Waar haalt hij de lucht vandaan! Dan denk je even , maar goed dat er niet gerookt word! Want dan haalt deze man heel wat rook naar binnen. Dat veel muzikanten hem waarderen was te merken! Als ik zo even rond keek , zag je Lucy and the Wigflippers , de Generators , Phil Bee (zie onderste foto), Thijs van Erve en nog vele andere. Jammer dat er nog zoveel ruis op de achtergrond heerst…
Het is zo een beleving als wanneer RJ of enig ander artiest diep gaat , en het muisstil is dan krijg je pas die rillingen en ervaar je het nog meer. Mensen die ooit in de kleine zaal stonden van Muziekcentrum Vredenburg Utrecht weten wat ik bedoel.
Maar terug naar RJ Mischo die terug kan kijken naar een zeer geslaagd optreden. Mensen die nog niet genoeg hadden werden allemaal uitgenodigd om nog naar de afterparty te komen in cafe Delfs Blauw, ook in Eindhoven. Ook daar weet ik zeker dat het dak los zit! Zijn nieuwe (2008) cd “King of a Mighty Good Time” wordt goed ontvangen en past heel goed in het rijtje van de 9 cd’s die al op zijn naam staan! Enkele nummers van zijn cd “King of a mighty good time” zijn te beluisteren op http://www.cdbaby.com/cd/rjmischo4. Maar live is natuurlijk mooier … maar dan zonder RUIS.

RJ Mischo and his Red Hot Blues Band

RJ Mischo and his Red Hot Blues Band

Website RJ Mischo : www.rjblues.com | www.myspace.com/rjblues


Ook op Blues Magazine ...