Rita Chiarelli – Sweet Paradise (CD)

Rita Chiarelli
Sweet Paradise
Label: eigen beheer / Release datum: 25 mei 2010

Door Gerrit Harmsen

Soms, heel soms, zijn er van die dagen dat je een schijf in de layer legt en totaal wordt overvallen door wat er op je afkomt. Totaal overdonderend komt de stem/zang van deze blues and beyond zangeres uit de boxen spatten. Wat een geweldige strot! Wat een intensiteit!
Rita Chiarelli?, als rocker had ik er natuurlijk nog nooit van gehoord. Desondanks heeft deze dame al een 7-tal CD’s uitgebracht voor het verschijnen van dit album.
Het blijkt echter dat, af en toe, wat schrijven voor bluesmagazine het voordeel biedt dat het luisterend oor vaker de moeite moet nemen om ook eens andere genres een kans te gunnen. Na deze dame eens te hebben nagetrokken op internet kom ik tot de conclusie dat zij een mix brengt van blues, jazz en country waarbij het gebruik van instrumenten als banjo, viool, piano, accordeon, toetsen en blazers niet geschuwd worden.
Ook op dit album is de aanwezigheid van verschillende instrumenten weer groot. Het wekt de indruk deze keer vooral singer/songwriter gericht te zijn. Het album bevindt zich een beetje in de sfeer van de blues georiënteerde albums zoals we kennen van bijvoorbeeld een Joan Armatrading. De grootsheids van de stem van Rita blijft echter volledig overeind. De samensmelting van intense zang en de vele instrumenten maakt het album tot een prima geheel. Hoewel dit genre normaal gesproken niet tot mijn favorieten hoort en enige kennis hiervan dan ook volledig ontbreekt is deze rocker net als eerder met Kyla Brox totaal overvallen door de impact die het heeft. Wat ben ik jaloers op degene die haar concerten in februari hebben bezocht. Die zullen vast het een en ander van deze release te horen hebben gekregen, dat moet een verwennerij zijn geweest. Liefhebbers van het singer/songwriter genre en daarbij open staan voor jazz/country zouden eens de moeite moeten nemen Rita Chiarelli uit Toronto te vereren met een internet bezoek.

Tracklist:
01] I Believe
02] Rest My Bones
03] Home
04] Light The Fire
05] French Kiss
06] Stone By Stone
07] If It Was Love
08] Going Down To New Orleans
09] 1000 Miles
10] Back To Blue
11] Cowboys’s Lullabye
12] If It Was Love

[reprise]

Website Rita Chiarelli : www.ritachiarelli.com / www.myspace.com/ritachiarelli


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.