Doyle Bramhall (Big D)

Tekst: Hananja Verduyn

Gisterenavond kregen wij het nieuws dat de uit Texas afkomstige veelgeprezen drummer Doyle Bramhall in zijn slaap op zondagochtend 13 november is overleden.
Bramhall was bevriend met Jimmy Vaughan op de middelbare school. Ze speelden in The Chessmen voordat beiden verhuisden naar Austin. Met de Chessman openden ze voor Jimmy Hendrix. In Austin vormde Bramhall The Nightcrawlers met Marc Benno. Jonge Stevie Ray Vaughan was de tweede gitarist in de band.
Samen met een who’s who van Texaanse muzikanten was hij een begrip in de muziek/blues scene van Austin.
Tijdens de periode van The Nightcrawlers schreef Doyle het nummer “Dirty Pool ‘, die verscheen op het debuut album van Stevie Ray Vaughan’s Texas Flood.
Hij zou nog meer nummers schrijven of co-schrijven voor de jongere Vaughan, zoals “Life By The Drop ‘ van SRV’s The Sky Is Crying album, en hij speelde de drum partijen op de Vaughan Brothers eerste en laatste album, Family Style.
Big D werkte samen met meerdere grote namen uit Texas van die tijd: Lightning Hopkins, Albert King, e.a.
Bramhall maakte zijn debuut soloplaat in 1994, waarin ook optredens van Jimmy Vaughan en zijn eigen zoon, Doyle Bramhall II, te horen zijn. 
Een van zijn laatste optredens dit jaar, was op het Fort Worth Arts Festival.
Hij laat een vrouw,Barbara Logan, een dochter Georgia, zijn zoon gitarist/zanger/producer/songwriter Doyle Bramhall II en verschillende kleinkinderen achter.

Doyle Bramhall is 62 jaar geworden.

Albums:
Bird Nest on the Ground
Fitchburg Street – U.S. Billboard Top Blues Albums #6
Is It News – U.S. Top Blues Albums #7

Artist Bio : http://www.yeproc.com/artist_info.php?artistId=200


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.