Richville – Richville
Format: CD
Label: Tub Thumper Records
Releasedatum 22 september 2019

Organisch, intuïtief en ongepolijst. Dit is in het kort de omschrijving van het album “Richville” van Richard van Bergen ( zang, gitaar ) en Jeroen JJ Goossens ( drums, percussie ) dat in september uitkomt op Tub Thumper Records.
Waar een cd opname over het algemeen tot in de puntjes wordt voorbereid koos Richville voor een heel andere aanpak: Vertrouwend op ruim 20 jaar vriendschap, hun liefde voor Rootsmuziek en slechts gewapend met een handvol ruwe schetsen, hooks en grooves werd een studio geboekt.

De keuze voor de Tub Thumper studio van Bird Stevens bleek een schot in de roos! Geïnspireerd door de sound van de analoge vintage apparatuur en Bird’s visie en inbreng ontstonden de songs grotendeels ter plekke door op elkaars spel te reageren.
De muziek klinkt zeer spontaan, omdat die gemaakt is door mensen die niet alleen muzikaal maar ook persoonlijk op dezelfde golflengte zitten. Er is bewust gekozen voor een duo benadering van drums en gitaar, waardoor de songs hun specifieke sound en arrangement kregen. Voor de mastering werd er contact gezocht met Martin Pradler in LA, die mede verantwoordelijk was voor het fantastisch klinkende album “The Prodigal Son” van Ry Cooder.
Na het maken van een proefmaster van de song Home bleek hij zo enthousiast dat hij bereid was in zijn volle agenda tijd vrij te maken om het volledige album te masteren. (“Love the rest of the album. Great vibe and great playing!”)

De cd bevat 11 originals met als rode draad invloeden van Delta Blues, gospel en New Orleans second-line ritmes.

Tracklist:
01. Lord Won’t Fail Me
02. Set Me Free
03. Love Yourself
04. Home
05. Richville Bound
06. Gettin’ Real Good in Me
07. Keep On Prayin’
08. Addicted To You
09. Lord And The Devil
10. Angels Tell You
11. What The World Needs

Angels Tell You is dedicated to Dr. John

Richville is:
Richard van Bergen – Guitars, six string bass
JJ Goossens – Drums, percusion

Special guests:
Roel Spanjers – Piano
Gait Klein Kromhof – Harmonica
Bird Stevens- Percusion

Produced by Bird Stevens & Richville


Ook op Blues Magazine ...