Richard van Bergen

Richard van Bergen’s Rootbag is een trio dat zich laat inspireren door de muziek uit het zuiden van de VS. Invloeden van hypnotiserende Delta blues, sexy New Orleans grooves en swampy R&B smelten samen tot een Gumbo soup, Rootbag-style. Rauw, soulful en groovy.
Opgericht in 2010 met Jeroen JJ Goosens op drums en Dick Wagensveld op bas, volgde al snel een hoogtepunt met een optreden op Moulin Blues. Lovende recensies volgden. Een succesvolle periode met veel optredens leek verzekerd. Er werden opnames gemaakt voor een debuut CD. Toen sloeg de blues echter hard toe….
In december van dat jaar brandde de studio van Erik Spanjers tot de grond toe af. Een paar maanden later stierf bassist Dick in het harnas tijdens een optreden op Paasblues. De band bleef toch optreden. Andert Tijsma kwam als vervanger op bas.
In 2014 besloot Richard dat de CD er nu echt moest komen. Het materiaal was te goed en te dierbaar om op de plank te blijven liggen. Met behulp van Mischa den Haring en Isa Azier werden de opnames afgerond in studio Silvester. De CD bevat 12 originals en zal op 25 oktober 2014 uitkomen met als titel Rootbag.

Teaser CD Richard van Bergen “Rootbag”

De huidige bezetting is:

Richard van Bergen (zang en gitaar)
Jody van Ooijen (drums)
Roelof Klijn (zang en bas)

De muzikanten zijn bekend van bands als Shiner Twins, Strikes, Sunset Travelers , Big Pete Bluesband, JW Roy en Qeaux Qeaux Joans.
Met deze bands speelden zij o.a. op Moulin Blues, BRBF Peer, North Sea Jazz, Zwarte Cross en SXSW festival (Austin,Texas).
Verder speelden zij op CD’s en als begeleiders van o.a. Malford Milligan, Duke Robillard, Byther Smith, Sugar Ray Rayford, Matt Schofield en Roscoe Chenier.

richard-van-bergen-rootbag

CD presentatie Richard van Bergen “Rootbag”

CD Presentatie
Zaterdag 25 Oktober 2014
dB’s, Utrecht
Aanvang: 21 uur
Tickets via http://www.dbstudio.nl/

Webpage: www.facebook.com/rootbag


Ook op Blues Magazine ...