Nieuwe namen Ribs & Blues 2018 !

EARTH, WIND & FIRE experience ook naar openingsavond Ribs & Blues
15 nieuwe namen voor de Pinksterdagen in Raalte!

De swingende afsluiter op de openingsavond van Ribs & Blues 2018 wordt Al Mc Kay’s EARTH,WIND & FIRE experience. Deze Amerikaanse 13 mans formatie staat op zaterdag 19 mei samen met MOTHERS FINEST en STATUS QUO op de mainstage van het 3 daagse festival aan de Domineeskamp in Raalte.
Al McKay, de originele gitarist van Earth Wind & Fire, werkte samen met Maurice White aan het zeer herkenbare geluid van de band. Ze verkochten meer dan 100 miljoen platen en hadden wereldhits als September, Boogie Wonderland ,Fantasy en Sing a song. McKay begon, met zeven van de dertien oorspronkelijke leden, zijn EWF experience en brengt wereldwijd de muzikale nalatenschap van deze superband overal voor uitverkochte zalen.

In totaal 21 acts uit binnen –en buitenland komen tijdens de beide Pinksterdagen naar het grootste gratis toegankelijke roots & bluesfestival van Nederland !
Het affiche is opnieuw een mooie mix van gevestigde namen en opkomend talent in alle roots & blues(rock) verwante stijlen. Op dit moment zijn de volgende eerste 15 acts bevestigd:

1e Pinksterdag , zondag 20 mei:

LACHY DOLEY GROUP (AUS)
In zijn thuisland Australië wordt Lachy Doley, de Jimi Hendrix van het Hammond orgel genoemd. Werkte met Joe Bonamassa, Glenn Hughes en vele anderen.

DANNY VERA (NL)
Wekelijks te zien bij RTL Voetbal International. Entertainer pur sang.

JEANGU MACROOIJ (NL)
Het Algemeen Dagblad gaf zijn album bijna 5 sterren: ‘Hij is pas 23, maar heeft de diepte in zijn stem van een soulveteraan’.

THE DAWN BROTHERS (NL)
Rotterdammers die zich laten inspireren door blues, gospel en sixties rock en vertalen dat met ongekende muzikaliteit.

LISA LEBLANC (CAN)
Een wervelwind op banjo, gitaar en vocals uit Montreal! Wint alle prijzen in Canada en staat op het punt van een wereldwijde doorbraak.

THE BINTANGS (NL)
Meer dan 55 jaar popmuziek in Nederland en The Bintangs zijn daar bijna even lang een deel van. Opgericht in 1961 en nog steeds springlevend.

HAMISH ANDERSON (AUS)
Hamish Anderson, groeide op in Melbourne in de jaren ’90. De vinyl platen van zijn vader inspireerden als geen ander. De kunsten van BB King, Peter Green, Eric Clapton, Jeff Buckley en Tom Petty klinken door in zijn werk.

PERT NEAR SANDSTONE (USA)
Band uit Minnesota met frontman Ryan Young, die zeven jaar als violist de wereld over toerde met de bluegrass helden van Trampled By Turtles.

BARRENCE WHITFIELD AND THE SAVAGES
Komt uit Boston met zijn band The Savages en een mix van rockabilly, roots, jump blues en funk.

THE RAGTIME RUMOURS (NL)
Straight from the Limburgse Maasdelta. Winnaar van de Dutch Blues Challenge.

2e Pinksterdag , maandag 21 mei:

LEIF DE LEEUW BAND ( NL)
Met de nieuwe plaat “Until Better Times” laat de Leif de Leeuw Band een nieuw fris geluid horen met vertrouwde invloeden uit de seventies.

TEN YEARS AFTER (UK)
In 2012 gaf wijlen Alvin Lee zijn allerlaatste optreden notabene op Ribs & Blues! Hij is er helaas niet meer bij maar met Marcus Bonfanti in de gelederen is deze legendarische band verrassend sterk gebleven. Ten Years After komt terug naar Raalte voor een gedenkwaardig concert.

DOUWE BOB (NL)
Op het Eurovisie Songfestival in Stockholm met z’n hit ’Slow Down’, spetterde op Pinkpop, ontving een Edison en stond in een stijf uitverkochte AFAS Live. Alleskunner met roots!

RYAN MC GARVEY (USA)
Was eerder te gast op Ribs & Blues. Zijn uitmuntende gitaarkunsten, zang en dito songwriterskills zijn een absolute aanrader voor elke bluesrockliefhebber.

THE BLUEBIRDS (NL)
Nieuw fris countrytrio met Rachèl Louise , Krystl en Elske DeWall. Verwacht klassiekers en vergeten pareltjes van artiesten als de Dixie Chicks, Alison Krauss, June Carter en Shania Twain, maar ook eigen werk .

Ribs en Blues Raalte

Ribs & Blues 2018, 19-20-21 mei
Festivalterrein De Domineeskamp, Raalte

Zaterdag 19 mei, openingsavond
Mothers Finest, Status Quo, Earth Wind & Fire experience ft. Al Mckay

Kaartverkoop online en informatie: www.ribsenblues.nl
Lokale kaartverkoop in Raalte en omstreken start zaterdag 3 februari !

Zondag 20 mei en maandag 21 mei
21 roots -en bluesacts , gratis toegang!

Alle info www.ribsenblues.nl


Ook op Blues Magazine ...