THE REVEREND HORTON HEAT, ANA POPOVIC EN LEE FIELDS NAAR RHYTHM & BLUES NIGHT

EERSTE NAMEN BEVESTIGD VOOR HET FESTIVAL IN DE OOSTERPOORT

Psychobilly band The Reverend Horton Heat, de Joegoslavische blues-rock gistariste Ana Popovic en soul legende Lee Fields met zijn band The Expressions zijn bevestigd voor de Rhythm & Blues Night op 2 mei in Groningen. Samen met Laurence Jones, The James Hunter Six, Cedric Burnside, Carlton Jumel Smith en The Delta Bombers zijn dit de eerste namen op het programma van het festival in De Oosterpoort. De kaartverkoop is gestart.

Rhythm & Blues Night
Zaterdag 2 mei 2020

SPOT/De Oosterpoort, Trompsingel 27, Groningen
16:00 start programma
Info + Kaartverkoop : https://www.spotgroningen.nl/festivals/rhythm-blues-night/

De Rhythm & Blues Night brengt al bijna drie decennia topacts uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak in De Oosterpoort. Zaterdag 2 mei 2020 is de 30e editie van het bluesfestival.

Eerste Namen

THE REVEREND HORTON HEAT
The Reverend Horton Heat behoort al een dikke dertig jaar tot de allergrootsten in het rockabillycircuit. Onder aanvoering van zanger en gitarist Jim Heath – de peetvader van de moderne rockabilly en psychobilly – maakt de groep een vuige, vingervlugge mix van country, punk, rockabilly, blues, surf en swing. Haren in het vet, dansschoenen uit de kast en gaan met die banaan.

Ana Popovic // Photography (c) Marco van Rooijen

ANA POPOVIC
Zangeres en gitariste Ana Popovic is een van de leading ladies van de hedendaagse blues. Haar albums halen steevast de top van de Amerikaanse Billboard Blues Charts en ze stond op het podium met artiesten als B.B. King, Jeff Beck en Joe Bonamassa.

LEE FIELDS & THE EXPRESSIONS
De Amerikaanse soulzanger Lee Fields begon zijn carrière al in 1969, toen grootheden als Marvin Gaye, Curtis Mayfield en James Brown de hitlijsten domineerden. Met zijn band The Expressions maakt hij nog steeds indrukwekkende platen.

Laurence Jones - Photography (c) Marco van Rooijen

LAURENCE JONES
De 28-jarige gitarist Laurence Jones werd tot voor kort aangekondigd als het grootste bluestalent van deze tijd, inmiddels behoort hij tot de gevestigde orde. Niemand minder dan Walter Trout noemde hem “een genie” en “een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy”.

THE JAMES HUNTER SIX
Als James Hunter iets niet wil zijn, is het een vernieuwer. Vintage feelgood soul en rhythm & blues, gevangen in moddervette grooves en een soulvol stemgeluid, dat is wat deze Brit en zijn hondstrouwe bandleden je voorschotelen. In maart verschijnt het album Nick of Time, opgenomen bij het vermaarde New Yorkse Daptone Records.

CEDRIC BURNSIDE
De in Mississippi opgegroeide zanger en gitarist Cedric Burnside speelt de blues het liefst rauw en onversneden. Als kleinzoon van de legendarische blueszanger en gitarist R.L. Burnside en zoon van drummer Calvin Jackson stroom de muziek hem door het bloed.

CARLTON JUMEL SMITH
De Amerikaanse soulzanger Carlton Jumel Smith laat op 1634 Lexington Avenue de hoogtijdagen van Motown en Stax herleven. Het album werd begin 2019 opgenomen, maar klinkt als een kraker uit de jaren zeventig.

THE DELTA BOMBERS
“Haal de brylcreem maar weer tevoorschijn want het is weer vetkuiven tijd”, schreef Blues Magazine na het beluisteren van het vierde album van The Delta Bombers. Hoewel deze mannen uit Las Vegas al ruim tien jaar meedraaien, zijn ze in Nederland nog niet zo bekend. Bereid je voor op een swingende mix van jaren-vijftig-rock-‘n-roll, swampblues, country en rockabilly.


Ook op Blues Magazine ...