De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 11 mei staat er weer een flink aantal (inter)nationale acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort. En er zijn nieuwe namen toegevoegd aan de line-up!

DeWolff
De jonge honden van ouwelullen-rockband DeWolff zijn alweer twaalf jaar on the road, snoeihard rockend, vol energie, muzikaliteit en een ‘speel-alsof-het-je-laatste-show-is’-mentaliteit. Met “diepere en minder zweverige teksten en nog altijd moddervette ouderwetse solo’s op Hammond en gitaar”, schreef OOR. DeWolff: forever eh… old!


Catfish

Catfish
De Britse bluesband Catfish stond in 2017 in één keer op de kaart met het geweldige album Broken Man. Met onstuimige boogie, gierende orgeltjes, gierende riffs, smachtende ballads, sfeervolle licks en meeslepende liveconcerten dwong Catfish het Britse publiek op de knieën en in 2018 kon de UK Blues Award in de prijzenkast worden gezet.

Mike Vernon
De vermaarde bluesproducer Mike Vernon (1944) richtte het legendarische Blue Horizon-label op en werkte met onder meer John Mayall, Ten Years After, Fleetwood Mac, Freddie King en Focus. Met zijn band The Mighty Combo en in zijn binnenzak de cd Beyond the Blue Horizon.

The Graveltones
Gitarist Jimmy O en drummer Mikey Sorbello, twee in Londen gevestigde Aussies, toerden een paar jaar intensief langs Engelse clubs en maakten naam door nooit twee keer dezelfde set te spelen en vast te houden aan een rigoureus no rehearsal-beleid. Fasten your seatbelts: Led Zeppelin meets Howling Wolf.

Bror Gunnar Jansson
De Zweedse eenmansband Bror Gunnar Jansson is het (voorlopig?) daverende slotakkoord van vier generaties muzikanten. Bij hem kunnen we luisteren naar rauwe en onversneden deltablues uit Zuid-Zweden. Op dit moment is Jansson in de studio voor zijn vierde soloalbum: They Found My Body In A Bag.


Joey Landreth

Joey Landreth
Toen zijn band The Bros. Landreth met een gat in het tourschema werd geconfronteerd, besloot Joey Landreth eens uit te zoeken waartoe hij zonder zijn medemuzikanten in staat was. Zijn solodebuut Whiskey uit 2017 bleek voor de charismatische Canadees een meer dan succesvol tussendoortje vol doorvoelde, melodieuze rootsmuziek.

Rhythm & Blues Night
Zaterdag 11 mei 2019
De Oosterpoort, Groningen
Aanvang: 16.00 uur

Kaartverkoop via website, kassa De Oosterpoort (Trompsingel 27) en Ticketmaster.