De eerste namen voor Rhythm & Blues Night 2019 zijn bekend!

De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale en nationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 11 mei 2019 staan er weer een flink aantal acts – grote namen en veelbelovende nieuwkomers – op de planken in De Oosterpoort. We mogen alvast de eerste acht namen bekend maken!

LUCKY PETERSON
Lucky Peterson staat nog steeds aan de top van de blues, met een likje soul en groovy funk hier en een stevige scheut rock-‘n-roll en een vleugje gospel daar. Ritmisch en retestrak. Man, wat een feest!

SUE FOLEY
Songwriter Foley combineert prachtige zang met de meest splijtende riffs uit haar gitaar. En hoera, ze neemt haar geweldige band mee naar de Rhythm & Blues Night.

THE WEIGHT BAND
Het origineel is natuurlijk moeilijk te overtreffen, maar The Weight Band kreeg afgelopen zomer wereldwijd de handen op elkaar voor het album World Gone Mad. De gelijkenis met het geluid van de legendarische The Band is ongekend. Aan het roer staat dan ook zanger en gitarist Jim Weider – ooit opvolger van bandleider Robbie Robertson – die een groep muzikale klasbakken om zich heen verzamelde. Covers van The Band staan op de setlist, maar ook eigen nummers in de geest van hun helden.

SASS JORDAN
De Canadese rockdiva Sass Jordan brak in 1992 wereldwijd door met haar album Racine. Haar geweldige, rauwe en scheurende stem leidde tot vele samenwerkingen. Llive is en blijft de flamboyante Kick Ass Sass op haar best.

WILKO JOHNSON BAND
Wilko Johnson vormt met ex-Blockhead Norman Watt-Roy op bas en Dylan Howe op drums de Wilko Johnson Band. Samen staan ze garant voor een avond opwindende rhythm & blues. Verwacht funky grooves, hakkende riffs en veel spannend gitaarspel.

GREYHOUNDS
Greyhounds is een Amerikaans muzikanten trio uit Austin, Texas, opgericht eind jaren 90. De band bestaat uit toetsenist Anthony Farrell, gitarist Andrew Trube en Ed Miles op de drums. De unieke sound van de band is een mix van R&B, soul, funk en country.

ROB HERON AND THE TEA PAD ORCHESTRA
Zanger en gitarist Rob Heron heeft een hechte en strakke zeskoppige band waarmee hij in al jaren aan het touren is. En dat hoor je terug in hun vlijmscherpe arrangementen met grote saamhorigheid. De muzikanten spelen western swing, blues, gipsy en country.

MALCOLM HOLCOMBE
Malcolm Holcombe is een singer-songwriter zoals je ze graag ziet, met een gruizige stem die het leven heeft geleefd. Moeilijk in een hokje te stoppen qua stijl omdat er zowel blues, folk als americana invloeden in zijn werk zitten.

rhythm & blues night

Rhythm & Blues Night 2019
Zaterdag 11 Mei 2019
De Oosterpoort, Groningen

www.rhythmbluesnight.nl

Info + Tickets: https://www.spotgroningen.nl/festivals/rhythm-blues-night/programma/