Nieuwe namen festival Rhythm & Blues Night 2018 in De Oosterpoort, Groningen bekend!

De Rhythm & Blues Night brengt al meer dan een kwart eeuw toppers uit de internationale en nationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak. Op zaterdag 28 april staat er weer een flink aantal act op de podia in De Oosterpoort. De eerste namen, waaronder J.D. Wilkes with the Legendary Shack Shakers, zijn al bekend gemaakt. De volgende acts nu aan de line-up toegevoegd.
Tony Joe White
Tony Joe White kreeg in 1943, als jongste van een gezin van zeven, op een katoenplantage in Louisiana de blues met de paplepel ingegoten. In 1968 wordt hij in een klap wereldberoemd met Polk Salad Annie en groeit hij uit tot ‘The Godfather’ van de swamp rock. Na een muziekcarrière van vijftig jaar lijkt leeftijd geen vat te hebben op deze levende legende met zijn sublieme, expressieve gitaarspel en donkerfluwelen, diepe stem.

Dana Fuchs
Dana Fuchs is een stormachtig podiumbeest, ooit omschreven als een mix tussen Janis Joplin, Mick Jagger en een sigarettenpeuk drijvend in een glas bourbon. Haar rauwe stem is krachtig en blinkt uit in een enorm bereik. Voeg dit alles samen en je weet: Fuchs en haar band slagen er moeiteloos in om het publiek om de vingers te winden en mee te sleuren in een wereld van knallende blues, vlammende soul en gepassioneerde rock.

Young Gun Silver Fox
Zet hun debuutalbum ‘West End Coast’ op en al bij de eerste maten waan je je op Highway 1, in een auto met open dak rijdend langs de Stille Oceaan en de wuivende Californische palmen. De invloeden van acts als The Doobie Brothers, Steely Dan, Hall & Oats, America en The Eagles zijn onmiskenbaar en worden ook nog eens verpakt in ijzersterke songs. Een aantal van deze nummers als You Can Feel It en See Me Slumber zijn in Nederland ook af en toe op de radio te beluisteren.

Hannah Williams & the Affirmations
Wie haar uiterst sfeervolle optreden in De Stadsschouwburg tijdens de laatste editie van Eurosonic bijwoonde weet waarom Hannah Williams de redding van de Engelse soul én opvolgster van Amy Whinehouse wordt genoemd. Daar stond een vrouw die, met haar uitmuntende band The Affirmations, het hele spectrum aan menselijke emoties in alle toonaarden en met erg veel soul aankan. Bereid je voor op een show vol uptempo swingers en beladen soul ballads.

Chris Bergson Band
Naar aanleiding van zijn laatste album Bitter Midnight kwalificeerde MOJO Magazine Chris Bergson als een “New York street poet with a blues soul”. Hij opent de plaat met hitsige funk, om vervolgens met inventieve tempowisselingen, lenige fingerpicking of glorieus slidespel uit te komen bij strakke bluesrock, gulzige Deltablues, opzwepende soul uit de Staxperiode of een fijne blues ballad. Alles ademt pure klasse bij deze uitermate veelzijdige en bevlogen bluesman en begenadigd zanger.

Lloyd Spiegel
De Australiër Lloyd Spiegel staat al meer dan vijfentwintig jaar op het podium. Sinds zijn dertiende levensjaar tourt hij de wereld rond, met alleen zijn akoestische gitaar, een indrukwekkende fingerstyle techniek en een bijzonder krachtige en warme stem. Het toonaangevende Australian Guitar Magazine nam Lloyd op in een lijst van de vijftig Australische topgitaristen aller tijden. Zijn nieuwste plaat This Time Tomorrow werd dit jaar bekroond met twee Australian Blues Music Awards als ‘Artist of the year’ en ‘Album of the year’.

Lewis Floyd Henry
Lewis Floyd Henry heeft de titel ‘Best one-man-band in the world’. Met zijn gitaar en een klein drumstel heeft hij jarenlang als muzikaal eenmansleger door de straten van Londen gelopen. Vorig jaar kwam zijn nieuwe album ‘One Man & His 30W Pram’ uit, waarmee hij de lading perfect dekt. Inmiddels heeft hij een dijk van een livereputatie bij elkaar gespeeld met zijn eigen songs, covers en mashups.

Rhythm & Blues Night 2018

RHYTHM & BLUES NIGHT 2018
DE OOSTERPOORT GRONINGEN
ZATERDAG 28 APRIL 2018

16:00 UUR
http://www.rhythmbluesnight.nl/

Tony Joe White
Dana Fuchs
Young Gun Silver Fox
Barrence Whitfield and the Savages
Ian Siegal Band
The Blasters
Hannah Williams & the Affirmations
Chris Bergson Band
JD Wilkes & The Legendary Shack Shakers
Laurence Jones
Lilly Hiatt
Lloyd Spiegel
Lewis Floyd Henry
The Yawpers

Let op: vervroegde aanvangstijd
De aanvangstijd van het festival is vervroegd. Dit keer gaat de Rhythm & Blues Night om 16.00 uur van start in plaats van 20.00 uur.

Kijk voor de volledige line-up en meer informatie op de website van Rhythm & Blues Night: http://www.rhythmbluesnight.nl/


Ook op Blues Magazine ...