De Oosterpoort presenteert op zaterdag 28 april 2012 de tweeëntwintigste editie van de Rhythm & Blues Night. De eerste namen zijn bekend: Jimmie Vaughan, Charles Bradley, Eric Sardinas & Eric Bibb. De kaartverkoop start a.s. zaterdag 17 december.


Jimmie Vaughan
Al meer dan vier decennia verdient deze bekende Amerikaanse blues-rock gitarist z’n brood met de blues. Zijn eerste album werd een groot succes, en op zijn nieuwe album ‘Plays More Blues, Ballads & Favorites’ gaat hij verder waar hij vorig jaar ophield.

Jimmie Vaughan & Lou Ann Barton

Charles Bradley

Op een leeftijd dat de meeste artiesten aan hun pensioen gaan denken, begint soulzanger Charles Bradley (64) pas met zijn carrière. Dit jaar debuteerde hij met het bejubelde album ‘No Time For Dreaming’. De geëngageerde rauwe dark-soul van Charles Bradley was met zijn ijzersterke begeleidingsband een van de hoogtepunten van North Sea Jazz 2011. Ook was hij eerder te zien op alle grote jazzfestivals in Europa.

Eric Sardinas
De uit Amerika afkomstige blues-rock gitaarvirtuoos Eric Sardinas staat vooral bekend om zijn spectaculaire live-optredens en zijn geheel eigen geluid, waarin een duidelijke mix van rock ’n roll en deltablues te horen is. Met zijn rauwe, whiskey doordrenkte stem houdt Eric Sardinas de vaart er stevig in en beukt er goed op los. Sardinas is een bluesman in hart en nieren en optreden is zijn grote passie.

Eric Sardinas

Eric Bibb

Toen deze Amerikaans akoestische blueszanger via een fan de originele gitaar van blueslegende Booker White in handen kreeg, was dat het startsein voor het album ‘Booker’s Guitar’. Bibb groeide op temidden van de New Yorkse folkscene van de jaren zestig. In 2010 gaf Eric Bibb een gedenkwaardig concert op het North Sea Jazz Festival.

Eric Bibb @ Paradiso, Amsterdam (NL)


Kaartverkoop

Kaarten zijn vanaf 17 december te koop via Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45), www.ticketservice.nl, kassa De Oosterpoort (050 368 0 368), Free Record Shop, Plato en de overige bekende voorverkoopadressen.


Ook op Blues Magazine ...