Foto Recensie: Maria Daines- Sundown blues

Format: Digital
Label: Eigen beheer
Release: mei 2022
Tekst: Jos Verhagen

Getipt door een lezer van Bluesmagazine, het album Sundown blues van Maria Daines op gezet en ik werd direct overrompeld door de intensiteit van de stem van Maria Daines en het gitaarspel van haar partner Paul Killington. Beide hebben een zeggingskracht in zich die je zelden hoort. De heldere stem van Maria lijkt zich soms te overschreeuwen maar op een of andere manier houdt zij het toch onder controle. De kracht en power die soms in haar uithalen zit hoor je zelden. Hulde aan zangeressen die zich zo durven te presenteren, het deed me denken aan Meghan Parnell van Bywater Call. Ook een zangeres die niet schroomt om er alles wat ze in zich heeft eruit te gooien.

Dan Paul Killington, zijn gitaarspel is knisperend helder en past perfect bij dit type van blues, rustige songs in een wat lager tempo. Door de stijl die zij kiezen past de stem en de gitaar perfect bij elkaar als een twee eenheid; zodra Maria haar zanglijn beëindigt springt Paul er meedogenloos in met heerlijke solo’s. Het doet met denken aan Meena Cryle en Chris Fillmore ook zo’n duo dat zang en gitaar virtuositeit combineert.

Het digitale album kent zeven nummers alle volgens hetzelfde stramien en absoluut de moeite van het beluisteren waard. Om er een uitschieter uit te pikken vind ik lastig; Tail end of the storm , Counting on you zijn erg mooi en qua gitaarspel Go home. Zo kan een tip van een lezer je op het spoor zetten van dit geweldige duo en dito album.

Tracklist:
1. Loretta
2. Sundown blues
3. Still your girl
4. Counting on you
5. Go home
6. Have mercy
7. Tail end of the storm

Maria Daines ~ Sundown Blues

Website: https://maria-daines.com/home


Ook op Blues Magazine ...