Seen It All Before | WHEN RIVERS MEET

 
Het bekroonde bluesrockduo When Rivers Meet is verheugd om “Seen It All Before” aan te kondigen – de derde single van hun langverwachte derde studioalbum “Aces Are High“, uitgebracht door hun eigen onafhankelijke platenlabel, One Road Records, op vrijdag 8 september 2023.

“Seen It All Before” volgt op de vorige twee singles van de band van het album, “Play My Game” en “Perfect Stranger”. “We hebben altijd vastgehouden aan een bepaalde structuur om onze nummers te maken, zegt WRM’s zanger, mandoline en violist, Grace Bond, “maar met dit nummer hebben we alle beperkingen verwijderd en we beschouwen het als een echt uniek nummer voor ons repertoire en van het nieuwe album, Aces Are High.”
WRMs-gitarist Aaron Bond voegt toe: “In wezen beschouwen we onszelf als een duo, en hoewel dit nummer percussie heeft, bevat het een sterke gitaarlijn en vocale hook, die naast volledig geproduceerde nummers ons geworteld houden als een duo.”

Over het nieuwe album “Aces Are High”, zegt het duo: “Naarmate onze muziek vordert, vinden we ons geluid nog meer. Toen we deze keer de studio in gingen, waren we nog nooit zo zeker van wat we wilden creëren, we hadden een heel duidelijke visie en daar hebben we ons aan gehouden. Voorheen hielden we ons tegen om te rotsachtig te zijn, maar deze keer stonden we onszelf toe om te creëren wat we wilden horen, zonder onszelf te beperken. We stonden onszelf ook toe om de verschillende kleuren van onze muziek uit te drukken met nummers als “Golden” en “By Your Side”, dus dit album heeft meer extremen. We doen nog steeds een beroep op onze invloeden van alle jaren, maar blijven trouw aan onszelf om muziek te maken waar we van houden.”


Ook op Blues Magazine ...