Foto Release: Tyler Bryant & The Shakedown - Electrified (New album)

Tyler Bryant & The Shakedown kondigen hun gloednieuwe, 11 nummers tellende album Electrified, aan dat op 10 mei uit op hun eigen label Rattle Shake Records wordt uitgebracht. De eerste single “Snake Oil” en de bijbehorende video verscheen op vrijdag 12 april 2024.

Tyler Bryant & The Shakedown speelt met Tyler Bryant zelf als vurige frontman op zang en zijn kenmerkende roze Stratocaster, Caleb Crosby die met veel enthousiasme op de drums bonkt, Ryan Fitzgerald op bass en Graham Whitford op gitaar.

Het album Electrified is hun meest authentieke release tot nu toe. “Ik beschouw de ‘Electrified’-opnames als sonische momentopnamen van wie we nu zijn”, zegt Tyler. “Het is zo gemakkelijk om roodlichtkoorts te krijgen tijdens het opnemen. Ik denk dat sinds we ons eigen label zijn begonnen en de hele tijd muziek hebben geschreven en opgenomen, het hele proces een beetje normaler is geworden, waardoor we ons wat meer op ons gemak kunnen voelen. Op mijn beurt denk ik dat dit potentieel ons meest “authentiek wij” klinkende album is.

Voor drummer Caleb Crosby: “Dit album voelt als het hoogtepunt van waar we zijn geweest en waar we willen zijn. Ik heb het gevoel dat we met dit project de grenzen voor onszelf nog verder hebben verlegd.”

Terugkijkend op de inspiratiebronnen voor Snake Oil – de eerste single die van het album verschijnt – legt Tyler uit: “Twee van mijn favoriete rockbands zijn The Black Crowes en Blackberry Smoke. Zoveel van mijn favoriete momenten heb ik doorgebracht tijdens hun shows of terwijl hun deuntjes op de achtergrond speelden. Ik wilde heel graag een nummer schrijven in de geest van de bands waar ik van hou, en ik kwam terecht bij Snake Oil.”

De nummers van Electrified, opgenomen in hun eigen studio ‘The Lily Pad’, in Nashville, Tennessee, geeft blijk van de diepgewortelde filosofie van de band: ‘In een snel bewegende, steeds digitalere wereld wordt vintage buizenapparatuur door de meerderheid als verouderd beschouwd, maar voor degenen die nog steeds in de marge van de tijd leven: er is iets magisch wanneer onderdelen uit een ander tijdperk worden ingeschakeld: de zwakke gloed van vacuümbuizen die doelbewust branden en warmte genereren in de nabije omgeving van een controlekamer’, aldus Tyler.

Tyler Bryant & The Shakedown - Snake Oil

Socials:
Website: http://www.tylerbryantandtheshakedown.com/
Facebook: https://www.facebook.com/TylerBryantAndTheShakedown/
Instagram: https://www.instagram.com/tbshakedown/
Youtube: https://www.youtube.com/@tbshakedown/featured


Ook op Blues Magazine ...