The Steepwater Band

Diamond Day Records/Sun Pedal Recordings (onderdeel van Warner Music) is zeer verheugd om de release van het 6e studioalbum van de The Steepwater Band aan te kondigen. Het nieuwe album Shake Your Faith beschikt over 11 gloednieuwe TSB tracks en is gepland voor release op vrijdag 1 april 2016 op Double 180 Gram Vinyl, Compact Disc en digitale download.

Het album werd afgelopen winter opgenomen in de Crushtone Studios, in de schaduw van de Rock & Roll Hall of Fame in Cleveland, Ohio. ‘Shake Your Faith’ werd geproduceerd door de band samen met de doorgewinterde “rots in de studio” veteraan Jim Wirt, die ook heeft samen gewerkt met Fiona Apple, Incubus en de Buffalo Killers. Zoals met de meeste TSB albums, is het geluid en de songwriting op ‘Shake Your Faith’ gegroeid en uitgebreid, maar behield de ware aard van de band. Het is het eerste TSB studioalbum in meer dan 4 jaar en de eerste met medewerking van “nieuwe” gitarist Eric Saylors.

Met deze toevoeging, werd de songwriting benadering voor dit album anders dan het in het verleden, toen ze nog een 3-delige band waren. Zanger/gitarist Jeff Massey merkt op over het TSB songwriting proces . “Elk nummer was anders. Ik had een paar volledig uitgewerkte songs, of Tod had een compleet muziekstuk die nog een melodie en een tekst nodig hadden. En er waren ook een heleboel andere muzikale ideeën van zowel Eric en Joe, die we allemaal zouden samenvoegen. Drummer Joe Winters zegt hierover, “Iedereen bracht echt ideeën op de tafel, gezamenlijk, vooral met Shake Your Faith, dan met de eerdere albums. Dit geeft een speciale sfeer rond de nummers. ”

De arctische lucht rondom het meer Lake Erie maakte van deze sessie een afgelegen en snelle sessie, want het was allemaal opgenomen en gemixt binnen 12 dagen. “Zijn er betere omstandigheden om een album op te nemen?”, zegt Eric Saylors, “Er waren geen afleidingen van buitenaf!” De band ging de studio in met een paar nummers, maar met zeer losse arrangementen. Bassist Tod Bowers legt uit, “iedereen in de band te laten inspireren van het moment. Sonisch geïnspireerd door wat geluiden die je hoorde uit de speakers … wat er gebeurde in de kamer, muzikaal tussen ons vieren. En dat hoor je in de opname.”

‘Shake Your Faith’ heeft een breed scala van geluiden van rechttoe rechtaan rock ‘n roll tot een psychedelische samba en teksten die zich uitstrekken van de liefde tot moord. Dit album is de ware betekenis van dat. Een album, een collectief stuk muziek, dat is bedoeld om te worden gehoord van voor naar achter. Saylors voegt toe “De manier waar de hele plaat op voortvloeit, is als één lang nummer …het neemt je mee op een klein avontuur.”

De tracklist bestaat uit de volgende nummers:
01. Shake Your Faith
02. Mama Got To Ramble
03. Be As It May
04. Break
05. Bring On The Love
06. Jealous Of Your Way
07. I Will Never Know
08. Walk In The Light
09. Gone Goodbye
10. Last Second Chance
11. Ain’t Got Love

Na de release van ‘Shake Your Faith’, zal The Steepwater Band beginnen aan een 5 weken lange Europese tour. Met meer dan 32 shows te zien in Spanje, Duitsland, Zwitserland, Nederland, Polen en Tsjechië. De band kijkt ernaar uit om terug te springen over de oceaan om hun enthousiaste fans die angstig wachten op de nieuwe TSB live muziek te horen.

The Steepwater Band – Shake Your Faith
Label: Diamond Days Records/Sun Pedal Recordings
Release datum: 1 april 2016

Luister hier alvast naar de titeltrack

TSB Shake Your Faith European Tour 2016

15 mei – De Bosuil, Weert Nederland


Ook op Blues Magazine ...