Foto Release: Nieuwe single Five Dollar Shake - Cuz I love you

Five Dollar Shake steekt Lizzo’s ‘Cuz I Love You’ in een rauw bluesrock-jasje

Five Dollar Shake, de opkomende bluesrockband uit Utrecht, brengt vandaag nieuwe muziek uit: een rauwe bluesrock-cover van Lizzo’s ‘Cuz I Love You’. Met hun versie van dit popnummer brengt de band nieuwe energie naar het bluesgenre.

Sinds de release van hun debuut-EP in 2022 maakt Five Dollar Shake een naam voor zichzelf in de Nederlandse blues scene. Deze zomer zijn ze o.a. te zien op de Zwarte Cross, Culemborg Blues en Blues in Wijk. Momenteel werkt de band hard aan hun eerste full-length album ‘Bigger Heart’ dat in januari 2024 uitkomt. Dit album komt tot stand dankzij de steun van hun fans. Om hen in de tussentijd iets nieuws te bieden, brengt de band vandaag hun rauwe en energieke versie van ‘Cuz I Love You’ uit.

Zangeres Lucinda Legaspi vertelt: “We spelen eigenlijk alleen eigen werk, maar tijdens onze allereerste show deden we een cover van deze track van Lizzo. Dat was een groot succes, dus we spelen ‘m nog steeds. Bovendien is Lizzo gewoon een fucking baas! Ze steekt haar mening niet onder stoelen of banken en dat vinden we tof. Daarnaast mixt ze, net als wij, blues met veel andere genres. Een no-brainer dus om dit nummer op te nemen en uit te brengen.”

Five Dollar Shake’s versie van ‘Cuz I Love You’ is een unieke interpretatie van het origineel, die de al aanwezige blues vibe verder versterkt. De band voegt een bak rock, Hammond- en gitaarsolo’s toe, en maakt van de bekende pophit een meeslepende, zomerse bluesrock-banger.

Aanvullend op de release heeft Five Dollar Shake nog een verrassing in petto: een videoclip waarin we de band in actie zien met Lizzo-level drama en passie.

Five Dollar Shake - Cuz I Love You (Official Music Video)


Ook op Blues Magazine ...