foto bij persbericht

Franky B. Boy is al jarenlang bluesfanaat en heeft al in heel wat bands gezongen. Zijn vader schreef eigen liedjes en maakte muziek en op jonge leeftijd begon Frank dit ook te doen.

Het schrijven van eigen songs en muziek maken raakte een beetje op de achtergrond door het alleen maar zingen in verschillende bands. Maar doordat hij een paar jaar geleden op vakantie in Portugal gevraagd werd voor een aantal optredens met louter alleen gitaar, zang en af en toe bluesharp, keerde hij toch weer terug naar zijn roots, dat wil zeggen eigen liedjes maken die vooral eigenzinnig zijn.

In Portugal volgde een uitnodiging van Mike Myers om een aantal eigen nummers op te nemen in zijn studio. Dat resulteerde in een mini album getiteld “True Originals” wat in 2012 uitkwam als een soort proef om te kijken of het publiek zijn liedjes kon waarderen. Dit bleek zo te zijn.

De bluesbands waarin hij zong in die tijd konden hem niet de dingen geven die hij nastreefde en om toch een combinatie van eigen songs met blues te creëren begint Frank een bluesduo waar hij nu al geruime tijd mee optreedt. Genoeg aanleiding dus om te besluiten om nu een compleet album te maken.

Frank had voor dit nieuwe album een aantal mensen op het oog en dat bleek een goeie zet te zijn. Het album is flink gevuld in sommige nummers door de diverse muzikanten die hij in de loop der jaren heeft leren kennen en die de nummers vooral een extra sfeer geven. Ook bevat het album een aantal nummers die heel ingetogen zijn.

Volgens Frank kun je het album zien als een symbiose tussen singer songwriter meets a touch of blues and soul. Dat moge ook blijken uit de indrukwekkende gastenlijst waar Frank erg trots op is.

Het album heet Bluesy Joint en op 12 oktober 2013 om 21.00 uur volgt de presentatie in The Shack in Oudemeer met een complete band.

Frank’s Special Friends zijn:
Remco de Boer – drums
Marco Huijgen – bass
Anita Duijf – hammond
Patrick Galvin – bluesharp
Harold van Dorth (Fat Harry) – guitar
Randy Pears (12BBB) – guitar
Randy Klouwer – saxofoon en dwarsfluit
Franky B. Boy – vocals, ac. guitar and backing vocals.
Additional: Ber van Buren – percussie.
De cd is opgenomen in de Rodisc Music Studio Tiel door Rob Orlemans.

frank


Ook op Blues Magazine ...