Foto Release: Jake Andrews - Train back home

Release: 7 juli
Label: Have Harmony, Will Travel

Train Back Home, is Jake Andrews zijn zesde soloalbum uitgebracht op 7 juli 2023. Het is een live in de studio opgenomen instrumentaal gitaaralbum met originele nummers en geselecteerde covers. Onder de covers bevinden zich “Burning of the Midnight Lamp” van Jimi Hendrix, “Soul Serenade” van King Curtis en de jaren 60-klassieker “Apricot Brandy” van Rhinoceros.

Jake wordt op dit album begeleid door Corey Britz op bas (Bush), Alvino Bennett op drums (Steve Wonder, Robin Trower) en Mike Thompson op keyboards (Rod Stewart, Eagles). Het album is geproduceerd door Carla Olson.

Jake andrews bracht meerdere album uit In the Shadows 2017. Het album staat vol zware nummers en intense zang zorgen voor een krachtige, stoere, rockende gitaarhemel. Jakes remix van gitaargrootheid Eric Johnson’s “Solid” maakt een deel van deze plaat. Andrews andere solo-releases zijn onder meer de EP Livin ‘in the Grave (2011) met twee instrumentale nummers die zijn reputatie als een van de beste gitaristen van vandaag in blues en rock onderstrepen. Andrews heeft ook Feelin’ Good Again (2007), het titelloos album Jake Andrews (2002) uitgebracht op het Texas Music Group-label, geproduceerd door Carla Olson die ook de productie van zijn nieuwe album deed. Andrews was regelmatig te horen op andere platen , zo speelde hij op de soloalbums van Paul Jones, Starting All Over Again (2009) en and Suddenly I Like It (2015), waarop ook gitaarlegendes Eric Clapton en Joe Bonamassa te horen waren. In 2006 voegde Andrews zich bij Guitar Shorty op zijn Alligator Release We the People, waarbij hij de legendarische bluesman en voormalig zwager van Jimi Hendrix op het album vergezelde. Het album won in mei 2007 de Blues Music Award voor Contemporary Blues Album.

Train Back Home

 
Tracklist:
1. Train Back Home
2. Soul Serenade
3. Eyes On The Prize
4. Dark Night
5. Ain’t It Funky Now
6. Soulful Celebration
7. Apricot Brandy
8. Pipeline / DFW
9. Burning Of The Midnight Lamp
10. Great Escape

Socials:
Facebook
Instagram
Youtube


Ook op Blues Magazine ...