Foto Release: Isolated Heroes, het nieuwe album van LONE

Op 23 juni verschijnt Isolated Heroes, het nieuwe album van LONE. Creatieve partners Ferdinand Bakker en Michel van Dijk werkten de afgelopen jaren met succes aan een eigen spannende soundmix van blues, soul, rock en roots. Op Isolated Heroes resulteert deze zoektocht in een verzameling sfeervolle nieuwe composities waarin de verschillende muzikale stijlen en invloeden worden verkend en de lat onverminderd hoog ligt. Isolated Heroes is vanaf 23 juni beschikbaar op cd/digitaal en komt later dit jaar op vinyl uit (Walk in the Park Records/Concerto).

Het album wordt op 2 juni voorafgegaan door het rootsy ‘Wait For Me’.

LONE -WAIT FOR ME

 
Zanger Michel van Dijk en gitarist/producer Ferdinand Bakker kennen elkaar uit de begindagen van de succesvolle rockband Alquin en maken sinds 2011 samen muziek onder de naam LONE. Beiden zijn ondertussen de 70 gepasseerd maar de inspiratie en daarmee de productiviteit lijken alleen maar toe te nemen. Daarbij staan autonomie en kwaliteitsbewaking vanaf dag 1 hoog in het vaandel. “Door volledig op eigen kompas te sturen komen er steeds weer nieuwe ideeën bovendrijven”, zegt Bakker. “Voor ons is het altijd heel belangrijk geweest een volstrekt autonome positie te behouden en te beschermen. Alleen dan kun je kritisch blijven en je eigen normen waarborgen”.

Isolated Heroes is het zesde LONE album. Wat opvalt is dat de arrangementen, meer nog dan op vorige albums, op de inhoud zijn toegespitst. “De teksten gaan over voortschrijdend inzicht, over acceptatie. Observaties, met humor maar ook compassie die, vertaald naar een song hun meerwaarde krijgen als de muziekstijl de emotie weerspiegelt” licht Bakker toe, “maar dan wel zonder hoogdravend te worden, het blijft wel rock ‘n’ roll hè”. Bakker en Van Dijk verpakken hun overpeinzingen in 11 originele composities waarin hun beider indrukwekkende muziekverleden doorklinkt.

De albumtitel verwijst naar de wilskracht, de autonomie maar soms ook de eenzaamheid van een kunstenaar bij het ontstaan van zijn of haar creatie. Het album is hiermee een eerbetoon aan alle kunstenaars, of het nu dichters, beeldhouwers, schrijvers of filmers zijn; stuk voor stuk zijn het ‘isolated heroes’. In dit licht zette Ferdinand Bakker zijn favoriete tekst Stop All the Clocks (Funeral Blues), van W.H. Auden op muziek.

Website:
www.loneproject.nl


Ook op Blues Magazine ...