Dede Priest - Kinky At The Root

NIEUW DEDE PRIEST ALBUM IN JUNI

Vanaf het moment dat het debuutalbum “Candy Moon” van de uit Texas afkomstige, maar in Nederland woonachtige zangeres Dede Priest verscheen, was zij geruime tijd niet uit de media weg te slaan. Er volgden talloze interviews, nationale radio sessies, TV optredens, het album was o.a. “CD van Week” bij Radio 6, de lijst is eindeloos. Revolver magazine omschreef e.e.a. in mei 2008 treffend met de volgende bewoordingen:

“Zijn er nog blueszangeressen die in staat zijn te verrassen? Jawel. Dede Priest uit Austin, Texas is er zo eentje. Ze beschikt over een stem met een heerlijk rauw randje, schrijft voortreffelijke liedjes en mixt blues, funk, gospel en jazz op zo’n eigentijdse manier dat elk uitgekauwd cliche op voorhand onmogelijk is.”

Op 20 juni a.s. zal Dede’s nieuwe CD verschijnen en dit “Kinky At The Root” album (distributie Sonic) laat een natuurlijke, verdere groei horen. Opnieuw mixt de uitstekende zangeres met haar band diverse stijlen tot een onweerstaanbaar geheel, dat veel muziekliefhebbers zal aanspreken.

Dede Priest – Kinky At The Root
Release : 20 juni 2011

Tracklist:
1 Lips Of A Friend
2 Chicken Or The Egg
3 Kinky At The Root
4 What Would I Do
5 I Got It
6 Freddie King Way Down Deep
7 Purple & Satin
8 Dandelion In The Breeze
9 Whole Christmas Thing
10 Blues Gypsy
11 Gather ‘Round
12 Freedom Moan
13 Blues Is Running Red
14 Gotta Die To Go To Heaven
15 Judgment Day Bells

Website : http://www.dedepriest.com/


Ook op Blues Magazine ...