Foto Release: Chickenbone Slim - Damn Good and Ready

Damn Good and Ready is het 5de album van blues/Americana-artiest Chickenbone Slim en zijn tweede album voor Vizztone Label groep. Net als zijn vorige album, Serve It To Me Hot, werd het opgenomen in de ultracoole Greaseland Studios van producer Kid Andersen in San Jose, Californië. Het album komt uit op 4 augustus en bevat twaalf nummers.

Chickenbone Slim and The Biscuits kenmerkt zich door hun unieke rootsgeluid. Zij mixen blues met West Coast-swing, rockabilly en rootsrock – geïnspireerd door lokale rootsartiesten als The Paladins en Candye Kane en opgedragen aan blueslegende Tomcat Courtney. Het album toont het songwriting en muzikale talent van Chickenbone en zijn band.

De vierkoppige band bestaat uit Marty Dodson (Fabulous Thunderbirds) op drums, muzikaal wonderkind Justice Guevera op elektrische en stand-up bas en de internationaal geprezen Laura Chavez op leadgitaar. Laura heeft onlangs een glazen plafond verbrijzeld door als eerste vrouw de prijs “Best Instrumentalist – Guitar” te winnen bij de Blues Music Awards 2023 in Memphis, Tennessee. Sinds haar debuut als leadgitarist bij Candye Kane, is Laura gestaag uitgegroeid tot een van de meest gerespecteerde gitaristen in de bluesscene, en heeft ze ook in Nederland een grote schare fans. Ze is te horen op vele prominente albums, en toert ze gestaag met Chickenbone Slim en andere artiesten, waaronder Nikki Hill en Vanessa Collier.

De eerste single van het nieuwe album is “Rock and Roll Soul”, een liefdeslied waarin een rebelse geest het geloof in de rock-‘n-roll viert. Met een stuwende beat en solo’s, met dank aan gitarist Laura Chavez en speciale gast Eric Spaulding op saxofoon, laat dit originele nummer de energie en het klassieke gevoel van Chickenbone Slim and the Biscuits horen.

Rock and Roll Soul

&nbsp
Socials:
Website: https://chickenboneslim.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ChickenboneSlimAndTheBiscuits/
Instagram: https://www.instagram.com/chickenbone_slim/
Youtube: https://www.youtube.com/@chickenboneslim8263/featured


Ook op Blues Magazine ...