Roll - Bywater Call (Official Video)

De Canadese roots-, rock- en soulband Bywater Call kondigen hun tweede single, “Roll”. De single release begeleidt de officiële aankondiging dat de band op 9 augustus hun langverwachte derde studioalbum Shepherd zal uitbrengen. Het album kan op 15 mei worden gereserveerd via www.bywatercall.com.

“Roll” werd opgenomen en gemixt door Bywater-drummer Bruce McCarthy in zijn studio The BeatFarm in Toronto. “Dit nummer spreekt, via de verhalen van drie gewone mensen, tot de curve-ballen die naar ons allemaal worden gegooid in het spel van het leven”, zegt Megan Parnell, de zangeres van Bywater Call. “De les: je moet je hoofd omhoog houden en gewoon blijven vooruit gaan.”

Met een kenmerkende baslijn gespeeld door Mike Meusel en bedacht door toetsenist John Kervin, die er zijn eigen smaakvolle orgellick in gooit, was de oorspronkelijke inspiratie voor “Roll” een oud R&B-nummer van James Carr, “The Dark End of the Street.” Het nummer ging echter al snel een eigen leven leiden.

Voeg daar de klassieke ziel van Otis Redding aan toe, de Amerikaanse roots van de Wood Brothers, een beetje humor en eigenzinnigheid, voornamelijk geleverd door de percussie van drummer Bruce McCarthy, wat twangy resonator en vurige slidegitaar van Dave Barnes, zwoele zang van Meghan Parnell, en dan maak het geheel af met de onvergetelijke blazerssectie van Julian Nalli (sax) en Stephen Dyte (trompet) en een op gospel geïnspireerde opbouw waarmee we allemaal onze veerkracht zullen vieren; er komt “Roll” uit.

Het nieuwe album “Shepherd” staat gepland voor release op 9 augustus 2024 en bevat een boeiende mix van 10 originele nummers, waarin de voortdurende verkenning, experimenten en reikwijdte van de band buiten de grenzen van hun genre worden getoond, waardoor hun eigen unieke stem verder wordt ontwikkeld. De nieuwe muziek laat hun groei zien, terwijl ze nog steeds hulde brengen aan hun historische en hedendaagse invloeden.

Foto Release: Bywater Call - new Album 'Shepherd' and new single 'Roll'

Bywayter call Spring/summer tour
2-May, Leiden, Netherlands, Qbus
3-May, Ospel, Netherlands, Moulin Blues
4-May, Dortmund, Germany, Musiktheater Piano
5-May, Assen, Netherlands, Bevrijdings Festival
18-May, Peer, Belgium, Blues Peer Festival
19-May, Schöppingen, Germany Grolsch Blues Festival

Bywayter call Fall tour
2-October, Verviers, Belgium, Spirit of 66
3-October, Heilbronn, Germany, Waldhaus
4-October, Zaandam, Netherlands, De Flux
5-October, Enschede, Netherlands, Mystiek Theatre
6-October, Weert, Netherlands, De Bosuil
8-October, Fulda, Germany, Kulturkeller
9-October, Utrecht, Netherlands, Tivoli (Cloud 9)
10-October, Herent, Belgium, GC De Wildeman
11-October, Isernhagen, Germany, Blues Garage
12-October, Assen, Netherlands, New Blues Festival


Ook op Blues Magazine ...