Foto Release: Blues Pills - Birthday

Format: CD, vinyl, digital
Release: Augustus 2024

Blues Pills presenteren met “Birthday” hun vierde studioalbum. Het album wordt gekenmerkt door de zwangerschap van zangeres Elin Larsson tijdens de opname, waardoor de nummers een nieuwe emotionele diepgang krijgen.

Het album, geschreven in slechts een paar weken op het rustige Zweedse platteland en geproduceerd door Grammy-genomineerde Freddy Alexander, vangt de rauwe energie en magnetische energie van Blues Pills in zijn puurste en eerlijkste vorm. “Birthday” symboliseert niet alleen de muzikale evolutie, maar ook de diepe verbinding tussen de bandleden, wat blijkt uit hun niet aflatende steun voor Elin tijdens deze transformatieve tijd.

“Met dit album hebben we onszelf echt bevrijd en alle grenzen en verwachtingen achter ons gelaten om muziek te schrijven waar we van houden. We wilden het rauwe en authentieke gevoel vastleggen dat we krijgen als we live op een album spelen. Tegelijkertijd hebben we elkaar gestimuleerd om het beste wat we ooit hebben gedaan te creëren en te schrijven. Onze zangeres Elin was zwanger tijdens de opnames, en wat is er meer rock-‘n-roll dan dat? Om menselijk leven en muziek te creëren.”

“Birthday” is een viering van het leven en de muziek en u bent uitgenodigd voor het feest.

Blues Pills - Birthday (Official Music Video)

Tracklist:
1. Birthday
2. Don’t You Love it
3. Bad Choices
4. Top Of The Sky
5. Like A Drug
6. Piggyback Ride
7. Holding Me Back
8. Somebody Better
9. Shadows
10. I Don’t Wanna Get Back On That Horse Again
11. What Has This Life Done To You

Foto Release: Blues Pills - Birthday


Ook op Blues Magazine ...