YFRM-Vinyl-Cover.indd

YFRM – Young Fast Running Man
Format: CD / Label: Slash Zero Records
Releasedatum: 5 november 2016

Tekst: Rick Kanselaar

Naast lederhosen, Oktoberfest en Bayern München komen er ook positieve zaken uit het zuiden van Duitsland. Young Fast Running Man is daar een voorbeeld van. Met het gelijknamige debuutalbum laat Fabian Hertlich zijn muzikale ideeën ten gehore brengen. Ondersteund door zijn broer, een goede vriend en een iets bekendere basgitarist neemt Young Fast Running Man ons mee van Beieren naar de andere kant van de grote plas.

Young Fast Running Man weet waar hij de mosterd moet halen en zelf noemt hij Bob Dylan en John Mayall als voorbeelden. Met name de teksten, veelal over sociale problematiek en verandering in het leven, met hier en daar een vleugje ironie refereren naar Dylan. Hertlich maakt regelmatig gebruik van fingerpicking in zijn gitaarspel wat de nummers een bepaalde lichtheid geeft. Van het folky The Usher, wat in de verte iets heeft van Mumford & Sons naar Jackhammer Blues, eigenlijk de meest bluesy track op het album. Let even op hoe subtiel de mondharp in het nummer sluipt om vervolgens in de tweede helft van de song het nummer te dragen.

In de rustige nummers Endless Time, Somewhere in Between en Farewell valt de donkere stem van Fabian Hertlich op, soepel en fijn om naar te luisteren. In Down The Streets gooit de band halverwege de remmen los en laat het horen dat ze ook uit een steviger vaatje kunnen tappen.

George, Thomas Abe & Ben is versierd met een verfijnd stuk slide gitaar spel. De afsluiter Spanish Silence is een beetje de vreemde eend in de bijt, geschreven voor een filmproject van een goede vriend. Een instrumentaal nummer wat in contrast staat met de overige nummers door zijn viool en verder niet een toevoeging is voor het album.

Tien songs geschreven met vakmanschap, eerlijkheid en de liefde voor muziek door een jongeman uit München. Een debuutalbum wat uitgebracht wordt in een oplage van slechts 500 stuks (cd) met voldoende potentie om door te groeien naar grotere hoogtes. Tijd om Beieren eens wat vaker te verlaten om de rest van Europa te ontdekken zou ik zeggen.

Tracks:
01. Young Fast Running Man
02. Little Thing
03. The Usher
04. Jackhammer Blues
05. Endless Time
06. Down The Streets
07. Somewhere in Between
08. Geore, Thomas, Abe & Ben
09. Farewell
10. Spanish Silence

Website: Young Fast Running Man

 


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.