Willie Jackson & The Tybee Blues Band – Chosen By The Blues
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 25 maart 2018

Tekst: Peter Marinus

Even voorstellen: Willie Jackson is een blueszanger uit Savannah, GA en is de zoon van de Reverend Jackson met een zeer krachtige, soulvolle stem. Samen met gitarist Dillon Young, harmonica speler Ace Anderson, drummer Paxton Eugene en bassist Jon Willis vormt hij de band Willie Jackson & The Tybee Blues Band.
De vrouw komt er op het nieuwe album van Willie niet al te best van af.  Er staan zes nummers op dit album en in al die nummers zorgt de vrouw, in Willie’s ogen, alleen maar voor ellende.

Zo komt Willie’s vrouw/vriendin er in Just An Old Dog niet al te florissant vanaf (she’s just an old dog). Een bluesshuffle met vurig gitaarwerk, huilende harmonica en vooral de krachtige soulstem van Willie. Een bluesnummer zonder onnodige opsmuk. Dat geldt trouwens voor het hele album. In de heerlijk lome slowblues Big Boned Woman heeft Willie te maken met een zwaarlijvige vrouw waarmee hij overspel pleegt. Zij is zo zwaar dat “she broke my sofa, kitchen table and the bed”. Willie’s ellende wordt prima verwoord door de priemende gitaar en de loeiende harmonica.
In de broeierige shuffle I’ll Throw You Back wordt Willie’s relatie bizar genoeg vergeleken met sportvissen (vandaar “I’ll throw you back”). De lui schuifelende slowblues Sleepin’ On The Job gaat wederom over een moeizame relatie. Dit keer met een vrouw, die voornamelijk slaapt. De priemende gitaar en scheurende harmonica stelen de hoofdrol weer. De harmonica loeit weer voluit in de broeierige shuffle Why You Still Mad over een vrouw, die maar kwaad op Willie blijft, terwijl hij zelfs voor haar gestofzuigd heeft!
In de felle rocker Diggin’ My Shovel maakt Willie het zichzelf lastig door overspel te plegen met de zuster van zijn vrouw/vriendin, hetgeen ook niet echt helpt in een relatie.

Een lekker album met ouderwetse blues en zeer humoristische teksten.


Tracklist:
01. Just An Old Dog
02. Big Boned Woman
03. I’ll Throw You Back
04. Sleepin’ On The Job
05. Why You Still Mad
06. Diggin’ My Shovel

Website: Willie Jackson