Foto Recensie: Wille And The Bandits - Living Free

Wille And The Bandits – Living Free
Format: Double Disc / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 1 april 2018

En weer is er een live album uitgebracht van dit classic blues rock drietal uit het Verenigd Koninkrijk. Het bijwonen van een concert is en blijft denk ik de beste manier om muziek te beleven. Live opgenomen albums zijn de één na beste manier om die beleving te proeven en de sfeer van een concert goed weer te geven. Dit Britse trio met Wille Edwards op gitaar en zang, Andrew Naumann op drums en percussie en bassist Matt Brooks, zag het levenslicht in 2010 en geniet een steeds groter groeiende populariteit in thuisland Groot Brittanie maar ook ver daarbuiten.

Tekst: Nineke Loedeman

Wille And The Bandits combineert drie getalenteerde en geëngageerde musici met ieder een heel verschillende muzikale achtergrond. Wille’s prachtige slide-gitaarspel en krachtige vocalen krijgen een perfect momentum met het innovatieve drumwerk van Andy, terwijl virtuoos Matt, met zijn 6-snarige bas en contrabas, een interessante klasse toevoegt die je zelden ziet in een rockact. Het geweldig muzikale vakmanschap met aanstekelijke nummers heeft al indruk gemaakt op rocklegendes als Ian Paice, Joe Bonamassa en Francis Rossi. Ook dit jaar hebben ze weer diverse nominaties in de UK Blues Awards op zak: Innovation in the Blues 2018 en Blues Act of the year England 2018.

Dat Wille And The Bandits dus een absolute live band is, staat buiten kijf. Wie al eens een concert van de mannen heeft mogen meemaken zal dat volmondig beamen. Het trio brengt een stijl van muziek die nauwelijks in een hokje te plaatsen is, het is een zeer aparte mix van (classic)rock, blues, folk en roots, gespeeld in uiterst meeslepende ritmes.

Het is ook interessant om deze band aan het werk te zien gedurende een optreden. Het bespelen van een hele reeks instrumenten, soms gelijktijdig, soms omschakelend tussen verschillende gitaren, bassen en percussie binnen hetzelfde nummer. Hierdoor krijgt het publiek een complete uitvoering van stijlen en ritmes, een van de pijlers van de populariteit van Wille And The Bandits.

Tijdens een concert stroomt de voelbare maar ook zichtbare energie als een warme deken over het publiek heen. Je wordt ingepakt en praktisch meegezogen op de golven van intrigerende ritmes, met de bijna tomeloze passie van de muzikanten en in een bijzondere sfeer. Dit live album komt echt bijzonder dicht bij het originele gevoel!

‘Living Free’ is een fantastisch album geworden en herbergt 17 van de band’s sterkste songs, zonder uitzondering boordevol energie & power. Het album is opgenomen gedurende concerten in 2016 en 2017, door Adam Whalley van Team Rock Radio. Adam reisde een langere periode mee met de band, die hij liefkozend één grote familie noemt. Hij raakte onder de indruk van dit trio, van hun onderlinge chemie en hun vakmanschap.
Enkele van mijn persoonlijke hoogtepunten van dit album zijn Scared Of The Sun, Chillout, Mammon, het indrukwekkende Angel, het opzwepende Virgin Eyes en een schitterende uitvoering van Black Magic Woman.

Zoals gezegd, Wille And The Bandits is een echte liveband en binnenkort kan jij ze meemaken!
22 april – Spirit Of 66 , Verviers
12 mei – DBL On stage, Namen
06 oktober – Gebouw-T, in Bergen Op Zoom

‘Living Free’ was al vanaf 1 februari slechts verkrijgbaar bij live-shows, maar er is nu goed nieuws: vanwege de grote vraag is het album vanaf 1 april te bestellen via: CD: https://bit.ly/2uaEpgR en Digitaal: https://apple.co/2HTce7O

Tracks
Disc 1

Bad News
Gypsy Woman
Scared of the Sun
Hot Rocks
Chillout
Mammon
Forgiveness
Virgin Eyes

Disc 2
Gotta do Better
Miles Away
Black Magic Woman
Galloping Horses
Jack the Lad
Angel
Kubolor(nog niet eerder gereleased)
1970

Website Wille And The Bandits: https://www.willeandthebandits.com/
Wille And The Bandits op Facebook: https://www.facebook.com/willeandthebandits.official/


Ook op Blues Magazine ...