Foto Recensie: Will Wilde – Unleashed

Will Wilde – Unleashed

Format: CD/ Label: Sonic Rendezvous/ Release: oktober 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Tom Moerenhout
 
Will Wilde is met zijn 23 jaar een nieuwkomer in de Britse Blues.
Afkomstig uit een klein dorpje in Wiltshire heeft hij al in behoorlijk wat van de meest beroemde bluesclubs en festival s ter wereld gespeeld tot en met de Royal Albert Hall toe, heeft al airplay op BBC Radio 2 gehad en opnames voor zijn laatste CD met de UK’s meest prestigieuze Blues producent Mike Vernon gemaakt (Clapton, Peter Green en Freddie King).
In 2010 ontving hij ook al een Britse Blues Award-nominatie voor beste mondharmonica-speler.
 
Zijn live-show overspant het muzikale spectrum van Blues, Funk, Gospel, Rock en Soul en geïnspireerd door grootheden als Charlie Musselwhite en Pierre Lacocque blaast Wilde live met zijn band een geducht stukje mondharmonica en zingt hij een aardig stukje weg.
Helaas merk je van het laatste op zijn nieuwe CD ‘Unleashed’ erg weinig van, zijn toch vrij dunne stem wordt ook nog eens flink met een bak galm aangezet.

Ieder stukje leven ontbreekt jammer genoeg; in de 12 zelf geschreven nummers die zijn opgenomen met sessie muzikanten als Pete Wingfield (Van Morrison, Buddy Guy, Paul McCartney) op toetsen, Roger Innis (Chaka Kahn, Sherman Robertson) op bas en Stuart Dixon (Geno Washington, Marcus Malone) op gitaar, mis ik de échte feel en de juiste sound die hij live wel neer kan zetten.
 
Luister zelf op zijn website http://www.willharmonicawilde.com naar 2 tracks van de CD en kijk en luister daarna naar een live filmpje:


 
Tracks:
Angel Came Down
Waste My Life Away
No No No
Always Be Around
H.L.S.
Fly Around the World
Wish You Were Mine
If I Get My Hands On You
Malaria
Blues Is My First Love
Let´s Get High
No No No (Reprise)


Ook op Blues Magazine ...