Foto Recensie: Will Jacobs & Marcos Coll - Takin’ Our Time

Will Jacobs & Marcos Coll – Takin Our Time
Format: CD – Digital / Label: Gaztelupeko Hotsak Records
Releasedatum: 13 juni 2019

Tekst: Peter Marinus

Dit album is het resultaat van de samenwerking van twee echte blues wereldreizigers. Allereerst hebben we daar multi-instrumentalist, maar vooral gitarist, Will Jacobs uit Chicago, die o.a. speelde in bands van C.J. Chenier, Carl Weathersby en Billy Branch.
Hij is de samenwerking aangegaan met harmonicaspeler Marcos Coll uit het Spaanse Madrid. Hij is de oprichter van de band Los Reyes Del K.O. en hij speelde met Buddy Miles en Mick Taylor.

Beide muzikanten vestigden zich in Berlijn alwaar dit album werd opgenomen. Lekker met z’n tweetjes waarbij Will de zang, gitaar, drums en baspartijen op zich nam en Marcos zich concentreerde op de harmonica.

Het resultaat is een heerlijk bluesalbum geworden met een funky en ongepolijst geluid. Zo opent het album met het lui funkende It Ain’t Safe met een soulvol spelende Will, die af en toe fel uit zijn slof schiet. De brullende harmonica past prima in dit funky nummer. Ook prettig is het feit dat Will ook nog eens gezegend is met een Robert Cray-achtige soulstem.
Vervolgens is Going To Berlin een ongepolijste Chicago bluesshuffle waarin het hard priemende gitaarspel en de brullende harmonica elkaar prima aanvullen. Op het eind van het album staat nog een live uitvoering van dit nummer met slechts zang, gitaar en harmonica.
What U Doing is een huppelend funky bluesnummer, dat ietsjes weg heeft van “Oh, Pretty Woman” (o.a. bekend van John Mayall en Gary Moore). C.J. Bounce is vervolgens een ontspannen groovende instrumentale shuffle waarin de gitaar en harmonica in een lekker duel verwikkeld zijn.
Het loom pompende Stranded is een rauw scheurende Chicago blues in de beste Elmore James traditie. In het ontspannen funky Hey Baby hangt een soulvol Robert Cray/Joe Louis Walker geluid met prima pompend en gillend harmonicawerk. Marcos steelt al swingend en  gierend de show in de instrumentale shuffle Blues Cazorla Boogie waarin Will zich met zijn bijtende gitaar trouwens ook niet onbetuigd laat. One Too Many Times is een fel hoekig bluesnummer met een soulvol geluid en bijtend en gierend gitaar én harmonicawerk.

Dit album van Will Jacobs & Marcos Coll is het bewijs van een zeer gesmeerde samenwerking, met een uitstekend album als resultaat!

Will Jacobs & Marcos Coll - One Too Many Times


Tracklist:
01. It Ain’t Safe
02. Going To Berlin
03. What U Doing
04. C.J. Bounce
05. Stranded
06. Hey Baby
07. Blues Cazorla Boogie
08. One Too Many Times
09. Going To Berlin (live)

Website: Marcos Coll


Ook op Blues Magazine ...