Will Wilde

WILL WILDE – Live In Hamburg
Format: CD/ Label: Label : Rock The Earth /Big Lake
Releasedatum: 23 oktober 2015

Tekst: Frans ter Elst

Will “Harmonica” Wilde is een 37- jarig Engels harmonicawonder uit Brighton in Engeland. Hij tourt door Europa met z’n eigen band en hij speelt ook regelmatig mee met zijn zus, de bassiste Dani Wilde. Op 20-jarige leeftijd verscheen zijn debuutalbum ‘Nothing But Trouble’ en trad hij al op bij de BBC radio. Hij heeft al in de Royal Albert Hall gestaan als openingsact voor Jools Holland. Wilde is intussen een grote naam in de internationale blues scene. Zijn favorieten zijn James Cotton en Charlie Musselwhite.
Will Wilde is een Britse blueszanger/harmonicaspeler met een eigen stijl. Zowel zang als harmonicaspel doet denken aan het illustere duo Bob “The Bear” Hite en Alan “Blind Owl” Wilson, oftewel Canned Heat. Hij moet beschikken over minstens zes liter longinhoud, want hij kan eindeloos blazen zonder adem te halen. Dat doet hij ook nog dermate kundig zodat hij wel de “Jimi Hendrix van de harmonica” wordt genoemd.

Deze live cd is opgenomen in “The Downton Blues Club” – Hamburg, op 13 februari 2015.
Het eerste nummer If I Get My Hands On You heeft een intro à la Canned Heat, met een strakke ritmegitaar. Het gaat over overspel en heeft een fraaie lange harmonicasolo. Angel Came Down is een uptempo nummer met veel zang, afgewisseld met harmonica en een prima gitaarsolo. De track Thirty Eight is een soulnummer met mooi bas- en gitaarwerk zoals Cream in ‘Crossroads’. Het heeft een goede gitaarsolo en aan het eind harmonica. What Makes People is een echte Chicago harmonicablues met uitgebreide solo’s van gitaar en harmonica. Your Days Are Numbered is funky; niet rotzooien met m’n vriendinnetje, eerst een gitaarsolootje en dan harmonica.
Paranoia begint met heftige harmonica en ontpopt zich als slowblues met goede baslijnen en twee mooie harmonicasolo’s. Philby klinkt daarentegen als een popsong met veel yeah, yeah, yeah. Het is ook bedoeld als meezinger; niet zo’n sterk nummer. Op The Girl I Love horen we Will Wilde ook op gitaar, twee gitaren die erg fraai tegen elkaar in spelen. Mooi nummer !
Maar ook in Jealous Woman grijpt Will naar de gitaar , het heeft dan ook een prima gitaarsolo. A Man And The Blues is het langste nummer van de cd. Het is een slowblues met harmonica-intro gevolgd door een minutenlange subtiele gitaarsolo en het wordt afgesloten door harmonica.On The Road Again is weer Canned Heat; een afsluiter geheel in stijl !

Will Wilde - Paranoia ( Live at Downtown in Hamburg)

Will Wilde heeft met ‘Live in Hamburg’ een puik bluesalbum afgeleverd ! Mede met dank aan zijn formidabele band , maar dat kan ook niet anders als je de namen leest van de line-up.

Line-Up:
Will Wilde – zang, harmonica, gitaar
Danny Giles – gitaar
Victoria Smith – bas
Alan Taylor – drums

Tracklist :
1. If I Get My Hands On You
2. Angel Came Down – 4.32
3. Thirty Eight – 3.53
4. What Makes people – 5.13
5. Your days Are Numbered – 4.05
6. Paranoia – 6.48
7. Philby – 3.36
8. The Girl I Love – 5.59
9. Jealous Woman – 3.18
10. A Man And The Blues – 9.11
11. On The Road Again – 6.17

Website: Will Wilde

Will Wilde - What Makes People ( live )

Ook op Blues Magazine ...