Wicked Rumble – Blues Meets Metal
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 4  februari 2019

Tekst: Jos Verhagen

Na de eerste keer beluisteren van deze cd kon ik maar aan een ding denken, als ik nog eens een feestje moet organiseren dan heb ik de band al gevonden. Dit Russische gezelschap Wicked Rumble presenteert hier een orgie aan spelplezier en vreugde. Zich profilerend als een blues-metal orkest met jazz en klassieke invloeden kun je bij het horen van deze cd inderdaad alle kanten op.

De luisteraar geen tijd gevend tot zichzelf te komen storten zij in een ongenadig tempo eigen nummers en verbasteringen van bekende krakers over je uit. Vaak beginnend in een bluesy way om er dan een ongenadig harde metal rif in te knallen en vervolgens erg jazzy en bigband-like met een setje blazers op de proppen te komen. Dit alles op een manier dat je er vrolijk van wordt.

De toon wordt gezet met de openingstrack Two Wheeled Horse. En wat te denken van Goldmine, deze kakafonie aan stijlen dit is wat je wilt horen op een feestje, gewoon schijt hebben aan alle conventies. Zo dendert Wicked Rumble door naar klassiekers als Black Velvet (Alana Myles), Hit The Road Jack en een top uitvoering van Petty Women wat we zo goed kennen van Gary Moore. Het laat horen dat er ook goed gemusiceerd wordt door dit blues-metal orkest.

Festivals, sla je slag als je na het serieuze werk even de boel op stelten wilt zetten, dan heb je hier het ideale gezelschap. Ik zie ze de festivalweide bij de Zwarte cross al op zijn kop zetten.


Tracklist:
01. Two-Wheeled Horse
02. If You Don’t Start Drinkin’ (I’m Gonna Leave)
03. Gold Mine
04. Alright, Okay, You Win
05. Black Velvet
06. Hit The Road Jack
07. Authentic Russian Bluesmen
08. Runaway Boogie
09. Oh, Pretty Woman
10. Leave My Woman Alone

Band:
Roman Polinko – zang
Yegor Kalina – gitaar
Andrei Dmitrenko – drums
Yegor Maslennikov – bas
Ilya Oleynikov – toetsen
Alexey Mladov – mondharmonica
Ilya Filatov – klarinet
Tuyana Dorzhieva – altsaxofoon
Catherine Vatolina – tenorsaxofoon
Pavel Aksenov – trombone
Alice Feldstein – achtergrondzang
Alyona Zakharova – achtergrondzang

Website: Wicked Rumble


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.