Foto Recensie: When Rivers Meet - Saving Grace

When rivers meet – Saving grace
Format: CD, Vinyl, digital
Label: One road records
Release: 19 november 2021

Tekst: Jos Verhagen

Wanneer je als band en je debuut Cd We fly free, overladen wordt met prijzen zoals de UK blues award best album, beste band en beste nieuwkomer, dan kan het een opgave worden om dit succes te overtreffen. Ik denk dat When rivers meet met deze opvolger Saving Grace er redelijk in geslaagd is een waardige opvolger te produceren.

Wat direct opvalt aan Saving Grace, dat donkere sonore gitaargeluid van Aaron bond en het karakteristieke stemgeluid van Grace Bond, die sound van When rivers meet is gebleven. Sterker de stem van Grace is een van de sterke punten op deze CD. Producer/engineer/drummer Adam Bowers heeft puik werk geleverd en is erin geslaagd te bewaren van When rivers meet zo uniek maakt.

De CD opent met Can’t fight this feeling, die feeling, dat gevoel, die scherpte van hun debuut Cd, dat gemis blijft bij me knagen. Er staan ijzersterke nummers op deze CD, maar pas bij de derde track He’ll drive you crazy veer ik op dit is de drive en power die ik graag meer had willen horen op deze CD. Dat neemt niet weg dat de kracht van deze Cd in het middenstuk zit. Op de power van He’ll drive you crazy volgt de ballad Don’t tell me goodbye met een country feel die de veelzijdigheid van When rivers meet weergeeft hoe Grace en Aaron hier hun vocalen inzetten, magistraal.

Na het wat vlakke Do you remember my name komt When rivers meet sterk terug met Have No Doubt About It, waar we Grace naast mooi vocale inbreng ook op de viool horen is. Deze lijn trekken ze door met Eye of a Hurricane (Friend of Mine part 2), een wat onheilspellende voortzetting op Friend of mine van hun eerste CD. Het laat zien Aaron en Grace echt zielsverwanten zijn. De single Testify is een lekker uptempo nummer, met de inzet van een Hammond orgel die voor de nodige variatie zorgt. Shoot the breeze, is een nummer dat sterk aan Larkin Poe doet denken; wel lekker in dit nummer is het drumwerk van Adam Bowers. Het akoestisch Talking in my sleep, klinkt als een dissonant tussen het rock geweld maar geeft wel weer wat When rivers meet nog meer in huis heeft.

Zoals gezegd laat deze CD me met gemengde gevoelens achter, maar alles bij elkaar optellend toch een waardige opvolger van hun succesvolle debuut CD We fly free.

Tracklist:
i Can’t Fight This Feeling
Never Coming Home
He’ll Drive You Crazy
Don’t Tell Me Goodbye
Do You Remember My Name
Have No Doubt About It
Eye Of A Hurricane (Friend Of Mine Pt2)
Testify
Shoot The Breeze
Lost And Found
Talking In My Sleep
Make A Grown Man Cry


Ook op Blues Magazine ...