Wentus Blues Band – Throwback
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Ramasound Records
Releasedatum: 9 februari 2018

Tekst: Wim Velderman ( programmamaker o.a. bij Omroep Almere )

Nee, in Nederland zul je ze niet snel zien, in Scandinavië wel. Daar treden ze veelvuldig op en zijn regelmatig op het podium te vinden met andere “Noormannen”. Eigenlijk is dat wel spijtig, want de Wentus Blues Band, 5 man sterk, maakt al jaren een fraai stukje muziek.

Luisteren kan natuurlijk wel. Het album ‘Throwback’ is net uit. Is het de moeite waard? Jazeker luisteren en/of aanschaffen. De band is niet van de rauwe blues, maar speelt “beschaafd” vijftien tracks en dat komt me goed uit. De griep heeft toegeslagen en dan wil je toch je recensie schrijven, maar je hoofd kan niet al teveel decibels aan. Welnu, Wentus begint niet met een kraker, maar met een slowblues, bouwt verder op qua tempo.

De muzikanten klinken ervaren en zijn niet zo gauw van slag, de cd is gewijd en opgedragen aan muzikanten met wie ze in het verleden gespeeld hebben of door wie ze zich hebben laten inspireren. ‘Throwback’ laat zien dat je ook in in de kelder, waar je oefenruimte is, een goede opname kunt maken zonder dat de kosten enorm oplopen.

Nee, de kans dat je ze hier ziet optreden is niet groot, maar beluisteren kan wel en is de moeite meer dan waard. Ik heb me er vandaag prima met vermaakt. En mocht de griep bij jou ook toeslaan dan kan ik dit medicijn van harte aanbevelen.


Tracks:
01. Wrapped Up In Love – Carey Bell
02. Future Blues – Canned Heat
03. Rainbow – Eddie Kirkland
04. Let Me Get Over It – Sven Zetterberg
05. Frog Leg Man – Rock Bottom
06. Done Somebody Wrong – Eddie Kirkland
07. Feel So Young – Hungry John
08. Hard Working Woman – Carey Bell
09. Don`t Let Nobody Drag Your Spirit Down – Eric Bibb
10. I Think You Need A Shrink – Sven Zetterberg
11. Thirty Dirty Women – Louisiana Red
12. Fixin´ To Die – Phil Guy
13. Time Was – Canned Heat
14. Last Of The Blues Singers – Phil Guy
15. Red`s Dream – Louisiana Red

Recorded downstairs from our rehearsal place in the meeting room of the Linnusperä Marthas in the old school building Villa Skola located in Ventus, Kokkola, Finland.
Recorded and Mixed by Daniel Hjerppe / Vasklots Ljudservering,
Mastered by Svante Forsbäck at Chartmakers,
Illustration and cover by Patrik Norrman

Website: Wentus Blues Band


Ook op Blues Magazine ...