Walter Trout - Survivor Blues

Walter Trout – Survivor Blues
Format: CD – LP – Colored LP and Digital
Label: Provogue – Mascot Label Group
Releasedatum: 25 januari 2019

Tekst: Paul Op den Kamp

De term ‘overlever’ uit de albumtitel is meer dan zomaar een kreet!  Nog maar enkele jaren geleden was Walter Trout doodziek door leverfalen. Even leek het alsof hij zich bij Rory Gallagher zou voegen als te jong overleden blues gigant met leverproblemen. Doordat fans geld bij elkaar brachten kon hij een transplantatie financieren. Op dit nieuwe werk laat Trout zien dat alle ellende achter hem ligt.

Om dit coveralbum samen te stellen koos de zanger voor de wat obscuurdere liedjes, geen geijkte krakers maar de parels uit het werk van zijn eigen favorieten artiesten. Op zijn officiële website beschrijft hij qua geluid terug te willen grijpen op zijn tijd als bandlid van  John Lee Hooker en Canned Heat. Een reflectie op zijn oude samenwerkingen die als een versmelting van verleden en heden een mooi album oplevert.

De doordrammende blues met een vleugje soul swingt vanaf het eerste moment, het levens is een feest en dat mag worden gevierd. Geen blues van ellende en berouw maar de getuigenis van een man die weet hoe verkeerd alles had kunnen aflopen.
2019 begint hiermee muzikaal op een hoog niveau. Een artiest die na dergelijke ellende  nog steeds zoveel kracht en plezier in muziek kan leggen, dat is een gigant.

De waarschuwing ‘Be Careful how you vote’ is overbodig. Een flauwe opsomming hoe de keuze voor een politicus doordacht moet zijn, bedrog en teleurstelling licht bij de foute stem zo op de leur. Overduidelijk om welke persoon het hier gaat. Deze muzikale waarschuwing was twee jaar geleden beter op zijn plaats geweest. Om nu je afkeur te benoemen is even opportuun als voorspelbaar.

Voor de liefhebber: Walter Trout geeft op zaterdag 1 juni een concert in 013 Tilburg!! Een evenement dat de echte blues liefhebber niet kan missen.


Tracklist:
01. Me, My Guitar And The Blues
02. Be Careful How You Vote
03. Woman Don’t Lie (feat. Sugaray Rayford)
04. Sadie
05. Please Love Me
06. Nature’s Disappearing
07. Red Sun
08. Something Inside Of Me
09. It Takes Time
10. Out Of Bad Luck
11. Goin’ Down To The River (feat. Robby Krieger)
12. God’s Word

Pre-Order the album here: http://smarturl.it/walter-trout

Website: Walter Trout

From May in to June, Walter Trout will join Provogue label mates Jonny Lang and Kris Barras on the Rockin’ The Blues 2019 tour

May
5/23 – Berlin, DE – Huxley’s Neue Welt – Tickets
5/25 – Cologne, DE – Carlswerk Viktoria – Tickets
5/26 – Paris, FR – La Cigale – Tickets
5/28 – Milan, IT – Fabrique – Tickets
5/29 – Munich, DE – Backstage Werk – Tickets
5/30 – Frankfurt, DE – Batschkapp – Tickets

June
6/01 – Tilburg, NL – 013 – Tickets
6/02 – Hamburg, DE – Markthalle – Tickets
6/04 – London, UK – 02 Forum Kentisch Town – Tickets

For more info visit: www.rockintheblues.com


Ook op Blues Magazine ...