voltage
Voltage – EP/cd
Eigen beheer
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Tom Moerenhout

A high voltage mix of Rock’n Roll, Hardrock, Bluesrock with fenomenal guitarists and a wicked liveshow. Again, Voltage showed us they belong to the top of the Dutch blues rock coverbands with fantastic covers of The Doors, Zz-top, Status Quo, Gary Moore, Herman Brood and many other legends.

Zo luidde, volgens de website van deze Helmondse band, het juryrapport over de band Voltage van the Clash of the coverbands. Maar als je de live-clips op You Tube bekijkt, kan ik ze maar voor een deel gelijk geven want om nou te zeggen “jongens wat gaat dat er lekker op” , nou nee.

Je ziet een zoveelste bluesrockband – maar dan nu van een nieuwere lichting – zich door het geijkte repertoire heen werken waarbij opvalt dat de leadzanger Dave Vermeulen wel een erg fijne zangstem heeft, Gijs Heijnen een prima sologitarist is en drummer Tom en bassist Dirk helaas (nog) niet samenspelen. Het zal er mee te maken hebben dat het nog een prille groep is, het moet zich nog tot een hechte eenheid vormen.

En dan nu is er de titelloze EP-CD, kortgeleden in eigen beheer gelanceerd met hierop 4 songs, die via www.voltage-rocks.com te beluisteren zijn. Bij het horen van de eerste, zelfgeschreven track Back Home ga je wat meer op het puntje van de stoel zitten. Dit klinkt goed, een vet klinkende song geschoeid naar de leest van ZZ-top leert me dat het geheel is opgenomen en gemixed is in de Trypoul Recording Studio’s in Neerkant, een studio met nog aanwezige vintage apparatuur.

Maar dan hebben we ook eigenlijk het hoogtepunt van de EP gehad. Nummer 2 Have you seen the weather outside klinkt erg naar Status Quo en is jammer genoeg lang zo sterk niet, nummer 3 Bad for you baby is naar Gary Moore met de nodige voor de handliggende rijmelarijen zoals “wiggle when you walk, giggle when you talk”. Bij nummer 4 Wang Dang Doodle hoor je dat de heren van Voltage heel erg naar de uitvoering van Livin’Blues uit 1970 hebben geluisterd. In vergelijk merk je dat het goed bedoeld is, maar dat men nu nog de nodige souplesse, frasering en timing mist. Maar wat klinkt Voltage nu volwassen en wat is deze productie goed!

Een goede start voor Voltage, lekker veel spelen in café’s, motordagen etc., we zien een volledige CD met belangstelling tegemoet.

Website: www.youtube.com/user/VoltageBluesRock


Ook op Blues Magazine ...