Foto Recensie: Vintage Trouble - The Bomb Shelter Sessions

Vintage Trouble – The Bomb Shelter Sessions

Format: CD/ Label: Vintage Trouble/ Release: 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Frank van Engelen

De Sound van de oude soul gecombineerd met heftige rock invloeden is hotter dan ooit lijkt het wel tegenwoordig. Uit L.A. komt de gloednieuwe formatie Vintage Trouble, een 4 mans formatie die deze ingrediënten aan elkaar boetseert en vooral erg boeiend.
De band bestaat ruim een jaar en de invloeden liggen bij Led Zeppelin en oude classic Soul tracks. Mensen als Otis Redding o.m. komen vaak naar voren qua geluid in deze schijf. Overigens denk ik dat deze cd The Bomb Shelter Sessions weleens hoge ogen kan scoren in de komende tijd, want deze sound is erg gewild in deze tijd.

Ty Taylor-vocals, heeft een stem die doet denken aan Rod Steward soms, maar ook het geluid van The Black Crows, en Paul Rodgers in the Free periode. Ja, deze man heeft vooral een stem die vele kanten op kan gaan, want net zo gemakkelijk laat hij een prachtig soulfull geluid horen. Deze schijf kent veel variatie, iets wat natuurlijk altijd een charme heeft mijn inziens. Er staan stevige Blues ala  Rocknummers op, maar ook hele mooie ingetogen Soul geluiden. De band is heel strak, maar is er wel eentje die vooral Live uit de verf komt denk ik. Dat komt mooi uit, want ze zijn in aantocht. Houd je dus van die invloeden en namen eerder genoemd, dan is dit zeker een aanrader om te gaan kijken m.n., in Paradiso. Rick Barrio-bass, Rick Danielson-drums, Nalle Colt-guitar maken de band verder compleet dan, en de sound is erg goed te noemen. Inmiddels is Nancy Lee als single gekozen, en dat is een lekkere Bluesey klinkende rock track in de trend van de Black Crowes en Rod Stewart.
De manager van deze band is ook al geen kleintje te noemen: Dog Mc.Ghee, die eerder al verantwoordelijk was voor producties van Bon Jovi. Motley Crue, Kiss en meer.
De band heeft een rauwe sound over zich en dat past helemaal goed in de invloeden die ze trachten te etaleren soms, en daarbij hun eigen visie aan proberen te houden. Voor alsnog lukt dat met deze schijf heel erg goed.

Even een aantal tracks er uit pikken dan:
Blues Hand Me Down is de eerste track, en laat een beetje led Zeppelinachtig geluid horen, dat stevig klinkt in de bluesrock traditie dus. Gracefully, is een mooie ballade ala Otis Redding, met een pracht van een stem. Het geluid heeft een beetje van de vroegere Memphis Soul weg. You Better Believe It is een bluesrock Track die toch ook weer behoorlijk wat Soul in zich heeft, en aan Waylon doet denken af en toe. Ook dan weer die mooie koortjes, die vooral in de soulmuziek onmisbaar waren. Not Allright is een van de hoogtepunten vind ik persoonlijk, wat een parel is dit, met wederom een prachtige stem. Het is een soulfulle track van zeer hoog kaliber. Nobody Told Me, is een nummer wat soms een beetje Stevie Wonder en John Legend in zich heeft en is een soortement van Poppy Song.
De allerbeste track komt aan het eind van de schijf, en is getiteld Run Outta You.
In deze track komt alles te samen lijkt het wel, Het is een track met heel veel soul, rock,en een soort kruisbestuiving van Steward, Rodgers, met Zeppelin en the Black Crowes, en klinkt ook Southern achtig. Acht minuten lang genieten!

Vrienden, dit is een schijf die je zeker een aantal keren moet draaien, om hem goed tot zijn recht te laten komen, maar deze band is er wel eentje waar we rekening mee moeten gaan houden. Ik kan U van harte aanraden om ze te gaan zien ook vooral, en laat je overtuigen door de diversiteit van deze mannen, en vooral ook hun vakmanschap en erfgoed wat ze hanteren. Jawel, erg goed gewoon.

Tracks:
01. Blues hand Me Down
02. Still And Allways Will
03. Nancy Lee
04. Gracefully
05. You Better Believe It
06. Not Allright By Me
07. Nobody Told me
08. Jezzebella
09. Total Stranger
10. Run Outta You

Website artiest: http://www.vintagetrouble


Ook op Blues Magazine ...