Foto Recensie: Various Artists - Ruf Records - 25 Years Anniversary

Various Artists – Ruf Records – 25 Years Anniversary
Format: CD / Label: Ruf Records
Releasedatum: 14 juni 2019

Tekst: Peter Marinus

Het Duitse label Ruf Records bestaat 25 jaar!! Een label, dat in 1994 werd opgezet door de toenmalige manager van Luther Allison, Thomas Ruf, met de bedoeling om Luther’s carrière te bevorderen.
Inmiddels is het label uitgegroeid tot een zeer veelzijdig bluesrock label waarop je onder andere Ana Popovich en Canned Heat kunt tegenkomen. En de artiesten op dit jubileumalbum, dat een album is, dat prima aantoont hoe veelzijdig het Ruf label is geworden.
Er staan veertien stalpaardjes uit de Ruf stal op dit album.

Ally Venable met haar stevig riffende bluesrocker Texas Honey, Bernard Allison met het smerige funky Backdoor Man, de zwoele rhythm & blues van Samantha Fish in Chills & Fever, de lome soulblues met de zeer krachtige stem van Big Daddy Wilson in Deep In My Soul, het tegen de Southern rock aanleunende First Class Life van Mike Zito en het landerig rockende Hard Working Woman van Vanja Sky. De opgewekt huppelende rocker Weeds van Michael Lee valt enigszins buiten de bluesrock boot.
Uitschieters komen van Jeremiah Johnson wiens Straitjacket een heerlijk funkende bluesrocker is met fel priemend gitaarwerk. The B.B. King Blues Band komt in Low Down met funky mardi gras klanken uit New Orleans, compleet met pompende tuba en schetterende trompet.
Savoy Brown is een Britse band, die reeds in 1967 werd opgericht en dus nog steeds actief is. En ze klinken nog steeds even rauw en hard als altijd in Why Did You Hoodoo Me. Get Mine van de Finse Ina Forsman klinkt enorm funky en wordt vol passie gespeeld. Ook de stomende boogie woogie van Victor Wainwright in Boogie Depression behoort tot de hoogtepunten van deze schijf.
En daar horen de Limburgse Ragtime Rumours ook bij met rauw bonkende mix van blues, ragtime en rock & roll in Faker.

Deze compilatie geeft een prima beeld van de veelzijdigheid van het Ruf label. Ik zou zeggen, op naar de volgende 25 jaar dan maar?

Victor Wainwright & The Train - Boogie Depression - Don Odell's Legends


Tracklist:
01. Ally Venable: Texas Honey
02. Jeremiah Johnson: Straitjacket
03. Bernard Allison: Backdoor Man
04. Samantha Fish: Chills & Fever
05. The B.B. King Blues Band: Low Down
06. Big Daddy Wilson: Deep In My Soul
07. Mike Zito: First Class Life
08. Vanja Sky: Hard Working Woman
09. Savoy Brown: Why Did Yu Hoodoo Me
10. Michael Lee: Weeds
11. Ina Forsman: Get Mine
12. Victor Wainwright: Boogie Depression
13. Katarina Pejak: She’s Coming After You
14. The Ragtime Rumours: Faker

Website: Ruf Records


Ook op Blues Magazine ...