Foto Recensie: Vanessa Collier - Meeting My Shadow

Vanessa Collier –  Meeting My Shadow
Format: CD
/ Label: Ruf Records
Releasedatum: 24 februari 2017

Tekst: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/)

De  Amerikaanse zangeres, saxofoniste en songwriter Vanessa Collier komt uit Philadelphia. De stad die bekend is door de “Philly Soul”- old school soul met veel funk invloeden.  Ik moest daar onmiddellijk aan denken toen ik haar nieuwe cd ‘Meeting My Shadow’ hoorde. Het is goed dat zulke muziek nog gemaakt wordt,  al zullen sommigen zeggen dat ze het allemaal al gehoord hebben.  De cd is vrij gevarieerd. Whiskey And Women swingt heerlijk en zal het ongetwijfeld  live heel goed doen.  De productie is uiteraard veel beter dan de platen uit de jaren zeventig. De musici zijn top en Vanessa is een niet onaardige zangeres en een uitstekende saxofoniste.

De cd begint overigens zeer goed met het “swampy  en meeslepend gezongen Poisoned The Well. Dig A Little Deeper valt in de catogorie “dat is allemaal al gedaan”. Het “rootsy” When It Don’t Come Easy met Laura Chavez op gitaar en resonator gitaar, is daarentegen weer een geweldig nummer; het hoogtepunt op deze plaat. Na het funky Two Parts Sugar, One Part Lime volgt When Love Comes To Town waarvan ik weleens betere uitvoeringen heb gehoord. De overige nummers zijn het beluisteren zeker waard al had het gospel-achtige Up Above My Head, I Hear Music In The Air Town geschreven door Rosetta Thorpe beter weggelaten kunnen worden.

Kortom, een vrij gevarieerde cd die met name voor de liefhebbers van (funky) old school soul en uiteraard voor de saxofoon liefhebbers  de moeite waard is. En dat geweldige nummer When It Don’t Come Easy maakt heel veel goed.

Vanessa Collier (Blues Caravan 2017) - You're Gonna Make Me Cry @ Musiktheater Piano - 2017.02.05

Tracklist:
01. Poisoned The Well
02. Dig A Little Deeper
03. When It Don’t Come Easy
04. Two Parts Sugar, One Part Lime
05. When Love Comes To Town
06. You’re Gonna Make Me Cry
07. Whiskey And Women
08. Meet Me Where I’m At
09. Cry Out
10. Up Above My Head, I Hear Music In The Air.
11. Devil’s On The Downslide

Website: Vanessa Collier

 


Ook op Blues Magazine ...