Recensie: Val Starr & The Blues Rocket – Woman On A Mission

Val Starr & The Blues Rocket - Woman On A Mission

Val Starr & The Blues Rocket – Woman On A Mission
Format: CD / Label: Sandwich Factory Records
Releasedatum: 21 februari 2016

Tekst: Fons Delemarre

Val Starr, alweer zo’n dame die haar mannetje staat op gitaar. Min of meer bekende andere dames: Debbie Davis, Shawn Taylor en Graine Duffy. Zeer bekende andere dames: Susan Tedeschi en Bonnie Raitt, beiden present op de eerste editie van het Holland International Blues Festival (3 en 4 juni, in Blues Village Grolloo). Val Starr werd bekend in Sacramento en uiteindelijk in een groot deel van Californië. Op haar repertoire staat stevig gitaarwerk, duidelijk geïnspireerd door ‘grote oudere broer’ Stevie Ray Vaughan. Boogie, shuffle, swing:  het is allemaal present op haar derde cd ‘Woman With A Mission’. Haar gitaarspel is prima verzorgd, haar zang daarentegen is wat minder expressief. Gekoppeld aan weinig fantasievolle teksten die nogal voor de hand liggend rijmen, leidt het tot een cd met nogal voorspelbare muziek. Wat betreft de onderwerpen die ze aansnijdt, is er overigens één nummer dat typisch vrouwelijk is. Bad Shoes Blues gaat over het leed (en dus de blues) dat het dragen van Hoge Hakken met zich mee kan brengen. Zoals Val zelf zegt: “Listen up ladies to the story I tell, all about the night I was in high heel hell.  They sure look pretty, yes they do, but everyone of you has had the Bad Shoes Blues. De andere onderwerpen die op ‘Woman With A Mission’ aangesneden worden zijn oude bekenden uit de blues: Your Lover Leaving You, Money, Whiskey, Gambling en desnoods Stormy Weather.  Ik denk dat Val Starr & The Blues Rocket in Amerika met haar muziek in de eerste divisie van bluesland speelt. Op het gebied van originaliteit en een herkenbaar, eigen geluid zal er nog het een en ander verbeterd moeten worden voor ze kan promoveren naar de Eredivisie. Een gebbetje is track dertien, Silence. Het nummer duurt slechts 10 seconden, maar doet zijn naam alle eer aan. Het blijkt de passende opmaat naar een aardigheidje voor de liefhebbers van kerstblues. De laatste track op ‘Woman On A Mission’ is Spending Christmas With The Blues. Dan heb je die maar vast in huis…

Tracks:
01. Yesterday’s News
02. Bad Shoes Blues
03. The Boozin’ Blues
04. Woman On A Mission
05. My Baby
06. It’s As Easy As That
07. Steppin’ Outside The Zone
08. Worth The Cost
09. None Of My Business
10. Mr. Distraction
11. Baby You’re Not True Blue
12. The Blues Is Not A Color
13. Silence
14. Spending Christmas With The Blues (Bonus Track)

Website: Val Starr And The Blues Rocket

 

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by
2 juni 2016|Categories: Recensies|Tags: |2 Comments

2 Comments

 1. Peter 2 juni 2016 om 14:03 - Antwoorden

  Ik heb een kleine fetish vwb vrouwen die goed raad weten met een gitaar en de intro van de recensie trok derhalve direct mijn aandacht. Ik kende mevrouw Starr nog niet en heb dus mijn ontbrekende kennis aangevuld met een bezoek aan YouTube, op zoek naar ‘live’ beelden (niet aanwezig in de video hierboven)

  Volgens mij wordt de ‘heavy lifting’ op gitaar gedaan door een gitarist (m) wiens naam ik nog niet heb kunnen ontdekken en beperkt mevrouw Starr zich tot het aanslaan van enkele akkoorden, iets dat ik in een genereuze bui zou kunnen aanduiden als ‘rhythm guitar’.

  Maar dat zij in één adem genoemd mag worden met de andere dames is IMHO volstrekt onterecht.

 2. Fons Delemarre 5 juni 2016 om 16:39 - Antwoorden

  Naar aanleiding van de opmerking van Peter heb ik contact opgenomen met Sandwich Factory Records, het label van Val Star. Op de vraag of het klopt dat Val Star zelf geen leadgitaar speelt was hun reactie als volgt: ‘Hello Fons. That is correct. Val Starr writes all the songs, sings and plays rhythm guitar. The lead guitarist is Frankie Soul, who does all the lead work on the new album.

  Best to you and thank you for your review.

  John Ellis, Sandwich Factory Records’

We horen graag je mening! Voeg reactie toe