Tristen – Dream Within A Dream
Format: 7” single Vinyl – Digital / Label: This Man Records
Releasedatum: 10 mei 2019

Tekst: Peter Marinus

Voor velen zal deze single een eerste kennismaking zijn met de Pools-Amerikaanse singer-songwriter Tristen, geboren als Tristen Gaspadarek. Deze uit Nashville, Tennessee afkomstige artieste komt uit de Amerikaanse underground scene, maakte deel uit van Jenny Lewis’ backing band en toerde met artiesten als Robyn Hitchcok en Vanessa Carlton. Ook heeft zij al vier albums achter haar naam staan, waarvan het album ‘Sneaker Waves’ uit 2017 zelfs een Harry Nilsson-achtige kwaliteit kreeg toegedicht.
Haar stijl is als indie-pop te omschrijven of pop met teksten om over na te denken.

Zo is Dream Within A Dream een gedicht van Edgar Allen Poe, die in een Velvet Underground-achtig jasje is gestoken. Een zoemend nummer met broeierige gitaarriffs en de, haast lolita-achtige, stem van Tristen (die trouwens ook behoorlijk fel uithaalt). Dit nummer herbergt een garagerock geluid en ook de eigenzinnigheid van P.J. Harvey.
Het tweede nummer, Red Lava, is weer van een hele andere orde. Een zwevend droom-pop nummer. Zacht bonkend met het behoorlijk spacey klinkende stemgeluid van Tristen en voorzien van een romig psychedelisch geluid.

Hopelijk gaat Tristen met deze single ook in ons land een behoorlijke fanschare aanboren. Zij verdient dit namelijk!


Tracklist:
01. Dream Within A Dream
02. Red Lava

Website: Tristen


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.